{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kafanska svađa između Miše Vidovića i Radovana Jovića

F
28.3.2010. u 17:24
0
0
Kafanska svađa između Miše Vidovića i Radovana Jovića
0
Kafanska svađa između Miše Vidovića i Radovana Jovića
Uređivački kolegij banjalučkog dnevnog lista Fokus saopćio je u nedjelju da je ra­zma­trao subotnji incident svoga ra­dni­ka Ra­do­va­na Jovića i novinara FTV-a Miše Vidovića, te kako ocjenjuje da je to "ver­bal­ni su­ko­b dva no­vi­na­ra i da na­dležnost u eventual­nom spo­ru između njih dvo­ji­ce ima­ju pra­vo­su­dni or­ga­ni".
"Na­kon Jovićevih tvrdnji ko­je je dao po­li­cij­skim or­ga­ni­ma da su pri­je­tnje bi­le obos­tra­ne, sma­tra­mo da in­ci­dent, ali i svi do­gađaji po­sli­je nje­ga, pred­stav­lja­ju naj­gru­blji na­srtaj na uređivačku po­li­ti­ku dne­vnog lis­ta Fo­kus", navedeno je u saopćenju.

"Ka­fan­ska svađa no­vi­na­ra FTV-a Mi­še Vi­do­vića i no­vi­na­ra Fo­ku­sa Ra­do­va­na Jo­vića, ko­ji ni­je bio na za­dat­ku, na­mjer­no je is­kon­stru­ira­na i ispo­li­ti­zira­na sa ci­ljem da se stvo­ri osjećaj živo­tne ugroženos­ti no­vi­na­ra FTV-a i po­ku­ša dis­kre­di­tacija na­šeg lis­ta", navodi Uređivački kolegij Fokusa i dodaje da se žestoko pro­ti­vi sva­kom obli­ku pri­je­tnje i nacional­ne ne­tr­pe­lji­vos­ti.

Podsjećamo da je u subotu Udruženje / udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima saopćilo "da je novinar Fokusa Radovan Jović ispsovao Mišu Vidovića, nazvao ga 'ustašom' i poručio mu kako će ga 'zaklati'. Sve se to događalo u hotelu Bosna pred jednim brojem novinara iz Banje Luke, koji su uspjeli spriječiti fizički obračun Jovića s novinarom Mišom Vidovićem".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: