BiH
100

Novih 20-50 cm snijega na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini

Klix.ba
Bjelašnica (Screenshot Ski.ba)
Na Igmanu je jutros zabilježeno 50 centimetara novog snijega, dok je na Jahorini i Bjelašnici palo 20 cm. Snijeg nastavlja padati, a u toku su i pripreme za vikend, kada se očekuje veća posjeta.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 140 cm, a temperatura je -3°C. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 258 cm, dok je temperatura -8°C. Danas će u funkciji biti ski liftovi BX, K1 (kolijevka) i trosjedna žičara. Noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom osim nedjelje, ponedjeljka i utorka u terminu od 18:30 do 21 sat.

Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 120 cm, a temperatura je -4°C, a danas će biti pušteni u rad baby liftovi, dok će na Velikom polju u funkciji biti staza za nordijsko skijanje.

Ukupno 150 cm snijega trenutno je na Jahorini, gdje se za vikend očekuje dobra posjećenost, a hoteli se već od 6. marta pripremaju za proslavu Dana žena, kada će dame imati priliku da uživaju uz odličan muzički program u hotelima i bogatu gastro ponudu.

Na Malom polju na Igmanu u subotu će biti održano prvo takmičenje u skijaškim skokovima. Nastupit će više od 40 takmičara u konkurencijama od 12 do 18 godina, te seniori i veterani amateri.

Na Jahorini u martu nude do 30% niže cijene ski passa. Od 9. marta 2015. cjelodnevna cijena ski passa će iznositi 22 KM, a četiri sata skijanja 18 KM.