Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Penzioneri nigdje ne mogu otici, ali mogu dati glas. Ulaganje u penzionere = sigurna dobit. U medjuvremenu raselimo omladino koja nema posla, a ova koja ima optereti porezima retroaktivno dok ne svisne.
@SultanBego1982 gluposti! ovo je uvijek bilo ..........
Jel se moralo cekat da prodje vise od 3 mjeseca da se sazna za ovaj zakon da je donesen i da je stupio na snagu? Zasto niste ovo objavili odma cim je izglasan pederi jedni, znate li koliko je naroda pomrlo od dana objave zakona a sad nema pravo na koristenje ove naknade zbog vremenskog roka od 3 mjeseca....
Za koji je mjesec 2019 godine isplaćena isplćena pogrebnina ako je penzioner umro u februaru 2019 godine kada može biti isplaćena porebnina.
@cedo.cajic1
A grobno mjesto ne ulazi u najnužnije troškove, hoće li ga u rijeku baciti poslije, kod kuće držati?
"u mjesecu prije smrti korisnika penzije". Ha,ha,ha,ha,ha,...... Ne znam koji ću mjesec umrijeti ali svakako ću to uzeti PRIJE smrti ISTOG MJESECA.
U slucaju smrti penzionera PIO isplacuje prosjecnu penziju , to je oko 380 KM, dok je MINIMALNA dzenaza, oko 950 KM. Sahrane kostaju vise od dzenaza, one se krecu od 1100 KM pa i vise. Znaci, PIO ne pokriva troskove, on plati trecinu (u najboljem slucaju) troskova pogreba.
A mjesto za ukop koliko košta prosječno?
U RS ko hoće izdvaja dodatno 2 ili 3 KM od penzije, pa u slučaju smrti porodica dobije oko 800 KM. Tamo su dosta manje penzije. Posebno za one sa minimalnom penzijom. Tako da ovih 380 KM je stvarno malo.
sad mogu rahat umrijeti, dijete neće morati dizativ kredit hvala l
vaše je da umrete sa osmijehom na usnama
ova predizborna za njihovih 80% biraca je manje ostvariva nego šarena laza koju su dali supcima od nesposobnih boraca!!! narocito za muslimane!!! npr u Tuzli u npr mezarju Bukovčić SAMO MJESTO (ZEMLJISTE) za dvoje kosta 8000KM!! dozvola za gradnju grobnice 1160KM po osobi!! znaci 10320KM bez hodza, tabuta, jantata, one dekice...hocel ovi placat 15 HILJADA PO UKOBU PENZIONERSKOG PARA?!!!
Sto nece pokrivati kad se obraduju svakom umrlom po sistemu JOS JEDAN MANJE na budzetu a pogotovu onima sa jacom mirovinom.Ova vlast samo zali za najblizima i onima koje mogu i koje su navikli da gule.
dobro,dali ja kao bivši vojnik ARBIH,koji nikada od države po okončanju rata nije dobio ni feninga,jel voljna država bar da plati hodže na mojoj dženezi??? ako umrem bez para
Dobio si štednu knjižicu sa hiljadama maraka .
divan zakon svaka cast
A parcela??
U BiH i treba doci samo kad treba umrijeti. Ljudi bjezite vani ko moze i kako moze ovo je egzodus.
I mrtav moraš glasati za ovakvu brižnu vlast