Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
364KM za jedan krevet u trokrevetnoj SOBI..ako mi iko navede i jedan razlog zasto ne bih recimo sa 2 kolega uzeo troSOBAN stan za ukupno 300KM, odmah bi u domove usao.
... u potpunosti se slazem! Ali kako platiti nekih 30-tak majstora koji nista ne rade, 10-tak ekonomista, nekoliko direktora, upravnika, i ostalu familiju koju su zaposlili "onako"! pa onda ima resenje! studenti "dajte pare"!
Nije to samo krevet. Tu su uracunate rezije i 3 obroka u restoranu. A taj tvoj trosoban nije 300 nego 600 kad za trojicu uracunas rezije (struja voda grijanje smetljarina odrzavanje..) i plus hrana... Tako na kraju te stan izadje najmanje 3 puta skuplje...
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
trebaju oni studentima placati 45KM sto im bubrezi "otpadose" zbog dobrih prozora.
Firma koja je radila Te iste prozore zatvorena... namjenski otvorena da postavi stolariju na domu i to sirovu....naravno u talu s Kadricem
Emir Kadric gdje god dodje ostavi pustos iza sebe...unistio Studentsku stampariju i svi radnici na ulici...a pod zastitom sda vec toliko godina direktor domova...mislim 12...pa nije reis ulema....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A sta bi VI GOSPODO STUDENTI!!Nema dzabe ni kod stare babe. I mene su roditelji finansirali. Dodete ovdje u Sarajevo, hocete sve dzaba, ostanete ovdje i jos se zaposliti i opet vam ne valja. Kome se ne svida fino neka se vrati odakle je dosao. Nesto pricate za SDA I OSTALE STRANKE. UPRAVO SU STRANKE I FIRME PUNE TAKVIH KAO STO STE VI!!! SAMO DA SE DOKOPATE ASVALTA I SARAJEVA!!
Znači spremite pare.
Koliko mi fali dom u Nedzaricima..
Studentski dom Nedzarici je ocit primjer nepotizma,klijentelizma,izmisljenih radnih mjesta i iracionalnog poslovanja.Udruzenje studenata Studentskog centra koketira s Upravom jer je njima smjestaj besplatan,sto znaci da su oni oruđe u rukama Uprave i kao takvi su impotentni u borbi za studentska prava.Ovo pisem kao covjek koji je sve to iskusio na svojoj kozi kroz 2 teske godine boravka u SD Nedzarici.
E neka vam kad ste misevi. Protesti kad su bili samo vas je saka dolazila, a toliko vas ima. E pa eto vam sad.
moj drug je zivio tri godine u domu na Nedzaricima, sad ce ove godine da zivi privatno, kaze preskupo mu i da mu je bolje iznajmit neki stancic...vjerovatno ce sad i rentanje stana da poskupi, kad vide da je dom poskupio, ja ne znam , nekad su na ovim prostorima zivjeli dobri ljudi a sad su se svi pokvarili, postali pohlepni, oholi i zli...gdje je nestalo ono malo duse....
Pakujem kofere i odlazim iz ove Bosne kao i moji ostali jarani,hvala svim strankama na celu sa SDA.(zlatna kašika)
Zasto se ti studenti ne zale ili ne strajkuju u maticnom kantonu, nego sute GODINAMA? Neka im je kako je - sve dok se ne opamete. Svaku revoluciju u zadnjih 100 godina su malte ne poceli STUDENTI. Ali nasi samo sjede na kafi i zale se. Ne volim vladu KS-a, ali ako iko postuje STUDENTE IZ DRUGIH KANTONA, onda je to nasa vlada u Sarajevu! DRAGI STUDENTI: mars u Bihac, Travnik, Tuzlu i tamo napravite LOM, pa ce biti para.
Svake godine isti problem. .. znači ne valja direktor. ...
kad bi dom bio 1000KM meni bi moji rekli, nema veze sine tebi je najbolje u domu, tuzno je to sto im ne mozes objasniti u kakvim uslovima zivimo.
ako imas kakvu tetku do 45 za mene, imas popust 30% na trosoban stan u Centru ....nemoj samo ja je rugoba neka, ono fina da je....i crna....
do kada vazi ponuda, da tetku nagovorim, sve uvjete zadovoljava :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hvala SDA
samo treba po dzepu udarati ispijace kafa...
veoma prakticmo rijesenje: 4 studenta kupe auto-prikolicu postave blizu fakulteta i tu zive i studiraju....kad zavrse studije prodaju auto prikolicu i jos imaju da proslave zavrsetak
opet im jeftinije dođe nego studentima koji plaćaju kiriju :S imaju dva obroka i smještaj za 190 KM, bez režija, bez ičega... dok studentima koji su pod kirijom 190KM ne može biti ni za kiriju samu, a kamoli ostale stvari.
Pišeš gluposti. Ne mora stan biti u centru grada, ili na nekoj dobroj lokaciji. Evo, naći stan npr u B.Potoku, C.Fazi, ili švrakinom za 100-150KM BEZ IKAKVIH PROBLEMA. Ti si student, stan ne mora biti luksuzan, dovoljna ti je soba, kuhinja, kupatilo, ali vecinom dobijes i vise! Drug renta stan za 150KM kirija i oko 50KM rezije (zimi). Zivi sam, nije u luksuznom stanu, a ima svoj MIR!
@un1ted Da, ali to nije "cool" studentima. U Nedzaricima su u centru desavanja: - tramvaj - autobuski terminal - blizu Ilidza - 30 min. tramvajom do Bascarsije - McDonald´s i Avaz iza ledja - sa druge strane veliki trzni centar ... Ko ce zivjeti u Buca potoku ili Dobrinji? Pa nemoj tako! =)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
"Najlakše je po studentima" Možda zato što su studenti neorganizovane mutave p*čke?