{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi studijski smjer "Turizam i zaštita okoliša"

F
26.8.2009. u 10:40
0
0
Novi studijski smjer "Turizam i zaštita okoliša"
0
Novi studijski smjer "Turizam i zaštita okoliša"
Dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Zoran Primorac susreo se s federalnim ministrom okoliša i turizma Nevenkom Hercegom u povodu pokretanja novog studijskog smjera "Turizam i zaštita okoliša" na spomenutom fakultetu.
Tom prigodom istaknuto je kako su ljudski resursi i znanje osnovna opstojnosti, ali i nezaobilazna osnova planiranja budućnosti zbog čega je nužno uspostaviti bolju saradnju visokoškolskih institucija s gospodarstvom i javnom upravom.

Govoreći o novom studijskom smjeru dekan Primorac istakao je kako je prateći potrebe tržišta za različitim obrazovnim profilima i interes studenata Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2009/2010. godini pokrenuo spomenuti studij - prvi takve vrste u BiH.

Po njegovim riječima, osnovni je cilj studija razvoj multidisciplinarnih kompetencija vezanih za turistički razvoj i obavljanje složenih poslova u javnom sektoru u turizmu.

Tokom susreta ministar Herceg je naglasio kako je reforma cjelovitog obrazovnog sustava u turizmu i njegovo kontinuirano usklađivanje s potrebama turističkog gospodarstva jedan od uvjeta za realizaciju Strategije razvoja turizma FBiH do 2018. godine.

U skladu s obrazovanjem prema Bolonjskom procesu novootvoreni smjer Turizma i zaštite okoliša traje tri godine i završava obranom završnog rada, čime student stječe akademski naziv Prvostupnik zemljopisa, smjera Turizma i zaštite okoliša.

Završeni smjer Turizma i zaštite okoliša podloga je daljnjoj nadgradnji i profiliranju u usmjerenjima zaštite okoliša, turizma i kulturne baštine, hotelijerstva i turizma i sličnih diplomskih studija.

Sve informacije vezene za novi smjer "Turizam i zaštita okoliša" i upis mogu se dobiti na web stranici www.fpmoz.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: