BiH
222

Novi snijeg vratio turiste na bh. planine, ski liftovi na Jahorini i Bjelašnici u funkciji

Piše: S. Č.
Ski-lift na Jahorini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ski-lift na Jahorini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Val neobično toplog vremena za ovo doba godine koji je proteklih dana zahvatio našu zemlju, prema riječima ugostitelja i turističkih radnika imao je jako negativan utjecaj na zimsku turističku sezonu. Međutim, nove snježne padavine pružaju nadu kako bi sezona ipak mogla biti uspješna.

Iz Olimpijskog centra Jahorina kazali su nam kako na ovoj planini danas vladaju mnogo bolji uslovi za skijanje nego prethodnih dana.

"Na Jahorini vlada prava zimska idila. Visina snježnog pokrivača iznosi oko 35 cm, a u funkciji su svi šestosjedi, uključujući i 'baby lift' na Poljicama", izjavili su za Klix.ba iz Olimpijskog centra Jahorina.

Kako ističu, mnogi turisti su najavili dolazak za naredni period, a mnogi su čekali snijeg kako bi potvrdili svoje rezervacija. Kako su na rekli, osim domaćih, svoj dolazak su i najavili mnogi turisti iz Turske.

Snijeg je vratio turiste i na olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Snijeg je vratio turiste i na olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

I na Bjelašnici je također mnogo bolja situacija nego prethodnih dana.

iz hotela Maršal su nam potvrdili kako je visina snježnog pokrivača oko 25 centimetara, a tokom dana se očekuje još snijega. Ističu da su svi ski liftovi u funkciji, te kako je povećan priliv turista već osjetan.

"Za razliku od prethodnih dana zadovoljni smo sa trenutnom popunjenošću kapaciteta. Snijeg nije mogao pasti u bolje vrijeme, a gosti dolaze sa svih strana", rekli su iz hotela Maršal za Klix.ba.