Danas utovar i odvoz snijega
0

Novi snijeg otežava rad Zimske službe preduzeća Rad

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Zimska služba preduzeća Rad nastavlja se boriti sa snijegom. Pada i novi snijeg što sve skupa otežava situaciju i rad Zimske službe.

Glasnogovornik preduzeća Rad Ahmed Đipa kazao je jutros Feni da Zimska služba održava prohodnost već očišćenih saobraćajnica. Pored toga, konstantno vrši utovar i odvoz snijega, čime se stvaraju uslovi za prohodnost saobraćajnica.

Prema njegovim riječima, Zimska služba će danas vršiti utovar i odvoz snijega i time stvarati uslove da se odvija saobraćaj ulici Safet Bega Bašagića, na Mihrivodama, u ulicama Vrbanjuša, Sagardžije, ulicama oko Pivare, zatim na pravcu Kovači-Vratnik-Višegradska kapija.

Također, na pravcu Hrid-Nalina-Jarčedoli, na Alfakovcu, na pravcu Pothrastovi-Sedrenik, na pravcu Ljubljanska-Trebevićka- Cicin han-Širokača.

Utovar i odvoz snijega će se vršiti i u ulici Adema Buće prema Zabrđu, potom Boljakovom potoku, ulici Smaje Šikala, na pravcu Kromolj-Slatina-Poljine, u ulici Halida Kajtaza, na Džidžikovci, u ulici Čekaluša i na Šestoj transferzali prema Aneksu.

Danas će i veći broj građevinskim mašina Zimske službe raditi u naseljima Alipašino polje, Olimpijsko naselje, Saraj polje i Dobrinja.

Đipa je kazao da je Zimska služba u situaciji da i treći put dostavi mjesnim zajednicam u općinama određene, minimalne količine, posipnog materijala.

"Vozačima i dalje savjetujemo da ne voze, naročito će to biti važno sutra kada bude radni dan. Znači, bez velike potrebe ne koristiti svoja vozila jer je situacija još uvijek, što se tiče odvijanja saobraćaja na području grada Sarajeva, prilično teška", kazao je Đipa te dodao da se nastavlja i odvoz smeća.

"Ali ima još dosta kontejnera zatrepanih snijegom i lokacija gdje se ne može pristupiti, ali svaki dan je što se toga tiče situacija bolja“, navodi Đipa.

On je i danas ukazao na problem koji imaju ekipe zimske službe zbog ostavljenih i nepropisno parkiranih automobila.