BiH
38

Novi ljetni sadržaji na olimpijskim planinama

FENA
Kantonalno javno preduzeće ''ZOI'84'' u sklopu poslovnih aktivnosti u ljetnom periodu obogatilo je uslugu novim sadržajima na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman. Na Malom polju na Igmanu tokom ljetnih mjeseci otvoren je teren za mali fudbal, boćanje, odbojku, stolni tenis, kao i diječiji zabavni park s pratećim sadržajima.

Na tom lokalitetu proširena je i ugostiteljska ponuda, otvoren je restoran ''Malo polje" na Igmanu koji je smješten na atraktivnoj lokaciji ispod skakaonica s amfiteatrom u neposrednoj blizini dvosjedne žičare.

U svojoj ponudi nudi domaća jela i specijalitete, a idealno je mjesto za porodična okupljanja, proslave dječijih rođendana na otvorenom i slično.

Na Velikom polju na Igmanu na raspolaganju su prostori za nogomet, odbojku i košarku, dok se na ovoj lokaciji nalazi i veliki broj označenih staza za brdski biciklizam.

U Babinom dolu na Bjelašnici tokom ljeta svim posjetiocima, mladima, rekreativcima kao i profesionalnim sportistima nudi se mogućnost iznajmljivanja nogometnih i teniskih terena, iznajmljivanje reketa za tenis, bicikala, vožnja žičarom s panoramskim razgledanjem i slično.

Novim ljetnim sadržajima na planinama građanima je omogućeno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima na čistom planinskom zraku, kao i potpuna relaksacija i odmor daleko od saobraćajnih gužvi i gradske vreve s ciljem unaprjeđenja zdravih navika života.