{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi direktor UIO BiH Miro Džakula

S
24.2.2011. u 14:17
0
24
Novi direktor UIO BiH Miro Džakula
0
Novi direktor UIO BiH Miro Džakula
Sjednica Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH razriješilo je danas dužnosti dosadašnjeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Kemala Čauševića, a za vršioca dužnosti direktora UIO imenovao je Miru Džakulu na period do 90 dana.
Vijeće ministara je zadužilo Upravni odbor UIO BiH da u roku od 90 dana ponovno provede konkursnu proceduru za izbor i imenovanje direktora UIO BiH i da konačan prijedlog dostavi Vijeću ministara radi imenovanja.

Predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u UIO BiH upozorili su prošle sedmice u Sarajevu na ozbiljne probleme i nezakonitosti u rukovođenju ovom institucijom, posebno ističući činjenicu da je direktoru Uprave Kemalu Čauševiću mandat istekao prije više od dvije godine.

Navodeći da su u UIO na djelu kriminal i korupcija, predsjednik Sindikata Mehmedalija Osmić rekao je da BiH, zbog nezakonitosti u poslovanju Uprave, na godišnjem nivou "trpi" stotine miliona KM štete.

Kao primjer Čauševićeve samovolje, Osmić je naveo više protivzakonitih smjena i postavljenja, dodajući da je u UIO u toku prijem 24 informatičara za koje nije raspisan konkurs.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: