{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi direktor UIO BiH Miro Džakula

S
24.2.2011. u 14:17
0
24
Novi direktor UIO BiH Miro Džakula
0
Novi direktor UIO BiH Miro Džakula
Sjednica Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH razriješilo je danas dužnosti dosadašnjeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Kemala Čauševića, a za vršioca dužnosti direktora UIO imenovao je Miru Džakulu na period do 90 dana.
Vijeće ministara je zadužilo Upravni odbor UIO BiH da u roku od 90 dana ponovno provede konkursnu proceduru za izbor i imenovanje direktora UIO BiH i da konačan prijedlog dostavi Vijeću ministara radi imenovanja.

Predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u UIO BiH upozorili su prošle sedmice u Sarajevu na ozbiljne probleme i nezakonitosti u rukovođenju ovom institucijom, posebno ističući činjenicu da je direktoru Uprave Kemalu Čauševiću mandat istekao prije više od dvije godine.

Navodeći da su u UIO na djelu kriminal i korupcija, predsjednik Sindikata Mehmedalija Osmić rekao je da BiH, zbog nezakonitosti u poslovanju Uprave, na godišnjem nivou "trpi" stotine miliona KM štete.

Kao primjer Čauševićeve samovolje, Osmić je naveo više protivzakonitih smjena i postavljenja, dodajući da je u UIO u toku prijem 24 informatičara za koje nije raspisan konkurs.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: