{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novembar će obilježiti promjenjivo i nestabilno vrijeme sa kišom

3.11.2014. u 17:56
23
16
Novembar će obilježiti promjenjivo i nestabilno vrijeme sa kišom
23
U sunčanom vremenu možemo uživati još danas, jer već od sutra počinje period kiša i lošeg razdoblja. Mjesec novembar će, prema prognozama meteorologa, biti dosta promjenjiv sa nestabilnim vremenskim periodima.
Do srijede se očekuje stabilan period bez padavina u većem dijelu Bosne i Hercegovine, ali već od srijede slijedi nestabilno i promjenljivo vrijeme.

Ovu nestabilnost prouzrokovat će topli front sa sjeverozapada. U srijedu se očekuje umjeren do jak vjetar južnog smjera, zašto je izdato i narandžasto upozorenje na meteoalarmu.

Nestabilno vrijeme praćeno padavinama se očekuju od četvrtka. Veće količine padavina očekuju se na jugu Hercegovine.

Kako sedmica bude odmicala tako će i jutarnje temperature rasti, pa će krajem sedmice dostizati vrijednosti u Bosni oko 10, a u Hercegovini oko 15 stepeni. Maksimalne dnevne temperature početkom sedmice dostizat će vrijednosti do 12 u Bosni, a u Hercegovini do 15 stepeni, krajem sedmice kretat će se oko 18 u Bosni, a u Hercegovini oko 22 °C.

U razdoblju od 10. do 17. novembra očekuju se dosta promjenljive i nestabilne vremenske prilike praćene slabom do umjerenom kišom u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Od 10. do 13. novembra očekuje se nešto povećane vrijednosti minimalnih i maksimalnih temperatura, pa će minimalne jutarnje temperature u Bosni imati vrijednosti oko 10, a u Hercegovini oko 13 stepeni, a maksimalne dnevne u Bosni oko 17, a u Hercegovini oko 20 °C.

U nastavku sedmice očekuje se pad temperatura, pa će u Bosni minimalne biti oko tri, a u Hercegovini oko pet stepeni, a maksimalne u Bosni oko 10, a u Hercegovini 14°C.

Najtopliji grad u Bosni i Hercegovini u periodu od 27. oktobra do 03. novembra bio je Mostar, međutim ni u Mostaru maksimalne temperature nisu prelazile 20 stepeni. Najhladnije je bilo u Livno gdje je zabilježena minimalna temperatura -2,7, a pored Livna minimalne temperature ispod nule zabilježene su u Sarajevu, Tuzli, Bugojnu i Drvaru. U ostalim gradovima Bosne minimalne temperature kretale su se oko dva stepene, a u Hercegovini oko devet stepeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: