BiH
13

Do kraja novembra nestabilno vrijeme sa kišom, ujutro mraz i temperature ispod nule

Klix.ba
(Foto: Arhiv/Klix.ba)
(Foto: Arhiv/Klix.ba)
Frontalni poremećaj koji dolazi sa sjeverozapada prouzrokovat će narednih dana nestabilno vrijeme sa kišom i vjetrom te jutarnjom maglom u nižim predjelima.

Narednih dana, sve do 25. novembra očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom. Jutarnje temperature će tokom ove sedmice u Bosni biti oko šest, a u Hercegovini oko osam stepeni Celzija.

Jutarnje temperature tokom iduće sedmice biti će u blagom padu pa se očekuje i mraz. U Bosni se očekuju vrijednosti oko tri stepena ispod nule, a u Hercegovini oko šest stepeni, dok će maksimalne dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 12, a u Hercegovni do 16 stepeni.

Najtopliji grad u Bosni i Hercegovini u periodu od 1. do 10. novembra bio je Mostar sa srednjom temperaturom od 14,1 stepen, dok je u Sanskom Mostu zabilježena najviša maksimalna temperatura 24,2 stepena, a registrovana je 6. novembra. Najhladnije je bilo u Livnu, gdje je 1. i 2. novembra zabilježena minimalna temperatura od -3,1 stepen, a pored Livna minimalne temperature ispod nule zabilježene su u Bihaću, Tuzli, Bugojnu, Sarajevu i Zenici. U ostalim gradovima Bosne minimalne temperature kretale su se oko jedan stepen, a u Hercegovini oko pet stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područija. Ponegdje na jugu zemlje je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature će biti od 12 do 19 stepeni Celzija. U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno, a dnevna temperatura oko 15 stepeni.