Komentari (177)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nas ne interesuju prednosti i mane ovih plasticnih,osim sto ih je lakse slomiti,vec nas interesuje CIJENA
Samo da nam prodaju muda pod bubrege. Ako cemo pratiti EU treba da onda ukinemo potpuno saobracajne dozvole kao npr. u Svedskoj. Ako je vec pohranjen podatak na kartici zasto ne bi bio samo u glavnom sistemu. Fino te zaustavi drot i samo ukuca reg. oznake auta, koji ce mu klinac i saobracajna i markica na vjetrobranskom i opet zove kolegu radio vezom da te provjeri u sistemu.
@pvc A, kako ce onda milicajac znati kolko konja avto ima ...?😑
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
U francuskoj je saobraćajna papiru, i to onom sa rupicama sa strane, za matrični štampač. Ali zato ne postoji "ovjeravanje registracije vozila", saobraćajnu izvadiš kad kupiš auto i važi dok ga na prodaš. U Njemačkoj i Austriji su takođe na papiru. Tako da je cilj ovoga da neko mazne desetak miliona na tenderu, kakvo zaostajanje za EU državama.
https://ornikar.cdn.prismic.io/ornikar/926f1f2dbcf133ce1948a119ab2eee13cff803e7_carte-grise.jpg
Isto sa tablicama, onaj prvi koji kupi auto stavi tablice na njega i to je to, stoje na njemu dok se ne odjave, nevezano za vlasnika niti njegovo prebivalište. I kad kupite polovno auto, dovoljno je da znate broj registracije, u bazi se odmah dobiju svi podaci o automobili, od broja šasije do motora, boje, pređene kilometraže i svega ostalog... Praktični ljudi, nisu debili ko ovi naši.
Ne znam sto ce nam ikako. Dovoljne su registarske tablice da se provjeri u sistemu stanje registracije i osiguranja vozila. Zivimo u 21. stoljecu.
U džepu "najsavremenija" biometrijska (VD=60, LK=20, Saobr=40, pasoš=40), a pod točkovima cesta "rupa na rupu", uz sve putarine, cestarine i akcize na akcize...
Opet otimacina od gradjana a sve u reziji vladajucih stranaka. Najlakse je ovako ubirati pare. Sta je slijedece?? Vlasnicka knjizica? Zdravstvena knjizica? Stvarno treba zavrsiti visoke skole da bi se ovako vodila zemlja i namicao novac. Politicari svakim svojim postupkom dokazuju da nemaju pojma o vodjenju drzave i da su mentalno na nivou sedmogodisnjeg djeteta. DAJ, DAJ, DAJ, KMEEE, KMEEE
hajmo po 60.00 KM u javni trezor vec je nadena pogodna firma da to napravi
Sve u svemu registracija najskuplja u regionu gorivo isto tako sad i ove saobracajne sta je slijedece na redu mozda da pocnu i zrak da naplacuju,opet ce narod sutjeti i sutjeti i sve tako u nedogled,bruka velika.
koua merici
Bolje realno nego onaj papir... Koji 99% nas drzi u autu, neki i vlasnicku drze. Da hoce uvesti tako i na licnim kartama, ubaci u racunar druze i vidi ti sta imas medju nogama, imas li prekrsaja, kazni, jesil osudjivan, sve... Ide se u tom pravcu ionako..
@aintelligence Nema od te tvoje price nista. Ovo je samo otimacina para. Davno su uvedeni stikeri koji nesto govore o autu. Iiiii. Skenira li se kad taj bar kod??? Gdje je oprema???
jedne godine eko test,pa sad saobracajne, i ovo ce nas kostati 50-60 KM,
To sto i danas nemaju citace za licne karte nema veze,moramo nositi a4 format cips-a da bi dokazali ime oca i adresu prebivalista.E sad zamisli sta ce trebati od papira uz karticu saobracajne,da bibse dokazalo da je registrovano.
kad u jendoj njemackoj saobracajna nije plasticna ne znam sta mi imamo tu izmisljat toplu vodu, dzaba cete nas s time samo udarati jos vise po dzepu ..bespotrebno
Šta će biti sa brojem motora, da li ćemo i dalje biti jedna od par zemalja, u Evropi u kojoj se nalazi taj broj iako se svugdje motor tretira kao rezervni dio a za identifikaciju vozila služi samo broj šasije?
Nova pljacka naroda na pomolu ...
Strane kompanije dobavljaju materijal, štampaju, nameću standarde, ubjeđujući nas da je to "svugdje u svijetu", naše je samo da platimo, jbt najmodernija saobraćajna i biometrijska vozačka, kad su putevi onakvi kakvi su napravljeni prije 50 godina.
Samo sisaj ovce, sada ce oktobar.
raja nema vise free shipping iz Kine nasa posta uzima 1.80KM na svaku posiljku :X
@brundo http://www.posta.ba/bh-posta-od-1-jula-podize-kvalitet-i-sigurnost-dostave-obicnih-pismonosnih-posiljki-sa-robom-u-uvozu/