Stranka za BiH o koaliciji SDP - SBB
26

"Nove nagle ljubavi" za dvije do tri godine će dovesti do raspada BiH

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predstavnici Stranke za BiH su na današnjoj konferenciji za medije oštro osudili, kako kažu, neozbiljno ponašanje vladajućih stranaka nakon nedavnih dešavanja na bh. političkoj sceni.

Kako ističu, godnu dana čekalo se na formiranje vlasti, da bismo tri mjeseca nakon toga bili svjedoci raspada iste te koalicije.

"Smatramo da bi na narednim lokalnim izborima trebali biti održani i opšti, jer situacija u državi nije nimalo sjajna. Posljednja događanja dio su dogovora unutar jedne velike političke kuhinje sa dodatkom međunarodnih začina, međutim, to građani nisu u mogućnosti vidjeti. Te nagle novonastale "ljubavi" govore da su se negdje iza kulisa radile velike stvari, što će za dvije do tri godine dovesti do raspada države BiH", kazali su iz Stranke za BiH.

Član stranke, Gradimir Gojer je nedavna dešavanja nazvao najjeftinijim sapunicama koje prhnu u trenutku i ostaju bez ikakvog efekta, a sve preko leđa građana BiH.

"Mi smo jedina država u Evropi gdje je građanin, odnosno čovjek, u drugom planu. Ovim putem pozivamo civilno društvo i sve one koji vole BiH da prate dešavanja u vlasti do narednih izbora. Ako se ne desi "nova era" koja se najavljuje, mi ćemo biti prisiljeni da vodimo proces 'vlade spasa' u BiH", naglasio je Gojer.

Oni koji su obećali da će nas iz dejtonske faze dovesti do briselske, doveli su nas ustvari do faze Pruda iz Banje Luke, dodali su na kraju iz Stranke za BiH.