Stambeno zbrinjavanje
0

Novčane pozajmice za 22 pripadnika boračke populacije

Sarajevo-x.com
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić uručio je danas Odluke o dodjeli novčanih pozajmica za rješavanje stambenih pitanja za još 22 pripadnika boračke populacije. Za ove namjene iz budžeta KS, putem Ministarstva za boračka pitanja, izdvojeno je 528.000,00 KM.

Odluke o dodjeli novčanih pozajmica preuzeli su: Esad Ćoho, Esma Burović, Šefik Rujević, Narcis Muminović, Rusmir Piralić, Fahrudin Buza i Nermina Klačar po 39.000,00 KM, Abdulah Čavrk, Almedin Hasanović, Rasim Pljevljak, Nabil Al Hassan, Sadat Škrijelj i Elvedin Bečirević po 20.000, 00 KM te Bego Durić, Ibro Zolota, Suvad Smječanin, Rasim Ajanović, Ifet Baždarević, Zulfo Kadić, Agan Haseljić, Mehemed Beganović i Mensur Fazlibašić po 15.000, 00 KM.

Ova sredstva su beskamatna i korisnici će ih vraćati u jednakim mjesečnim ratama sa rokom otplate do 25 godina. Pravo na novčane pozajmice ostvarili su na osnovu Zakona o dopunskim pravima boraca BiH.

Ministar Ajnadžić je kazao da je izdvajanje sredstava za rješavanje stambenih pitanja boraca dio planskih aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva te naglasio da ona moraju biti utošena isključivo u ove svrhe.

"Svima vama koji ste časno branili svoju domovinu želimo, uz ovaj simbolični čin, čestitati Dan državnosti BiH, a svim ostalim našim saborcima koji trebaju pomoć u rješavanju stambenih pitanja poručujemo da će Ministarstvo za boračka pitanja i dalje ulagati maksimum napora kako bismo riješili ova svoja egzistencijalna pitanja.

Ministar Ajnadžić je na kraju pozvao sve korisnike novčanih pozajmica koji duže vrijeme ne izmiruju uredno svoje obaveze u povratu novčanih sredstava ostvarenih na osnovu istih, da to učine, kako ne bi ugrozili planove za pomoć u rješavanju stambenih potreba budućih korisnika.