Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li neko zna da li je izmjena ovog zakona vec stupila na snagu i da li je objavljen u Sluzbenom glasniku, pa da ga mozemo isprobati?
A kazne za nerad ?
ako sam lapio milione, rado ću platiti maksimalnu kaznu od 10.000. I to više njih ako treba.
sta ih boli neka stvar kada grabe iz vrece bez dna. svejedno placaju tudjim parama
Uh sto ih je pogodilo. Nasekirali su se, nece moci veceras zaspati.
Crkni magarče, dok trava naraste.
Ovdje ništa nije tačno definirano, sve se svodi na "može", ali od toga neće biti ništa. Da li su ovim zakonom obuhvaćene sve institucije od vlada ministarstava do škola na svim nivoima vlasti i svi budžetski korisnici? Ja predlažem da se daju otkazi osobama odgovornim za ne davanje informacija, samo tako će informacije biti dobivene, inače ništa.
Glupost nemjerljiva, treba kazniti onoga ko rukovodi javnom institucijom a ne instituciju koja se finansira iz budžeta, još jedan uspješan zakon da zaštiti lopove i kazni budžet (građane).
Kazni Budget za raćun Budgeta - nemoj tako... To je za naučnih opservacija....
na kraju kada državni organ odredi budget mora predvidjeti troškove nastale plaćanjem kazni državnog organa državnom organu te budžet državnog organa uvećati za iznos kazni plaćenih državnom organu iz budžeta koji se puni na način uplata na JRT Trezor BiH..... Historijski uspjeh !
Državni organ uplaćuje kaznu izrečenu od strane inspekcije državnog organa na račun državnog organa JRT TREZOR BIH..... Jedan od najvećih uspjeha današnjice !!!!!!!!!!!!!
Pita li se iko kome ide novac od kazne i od koga ide novac od kazne i tako ukrug ??????????????
Je li se iko upitao ko će određivati ove inspektore? Ako je po dosadašnjoj praksi, onda će to raditi iste ove stranke koje opstruiraju pristup informacijama, iako već postoji Zakon o slobodi pristupa informacijama? Meni to sve to liči na onu staru kadija te tuži kadija ti sudi!
Moguce da cemo moci dobiti informacije. Ali naci ce oni caku, bit ce nismo mi ovlasteni za to probajte na drugom salteru i tako u nedogled pa ako vam ne dosadi mozda i dodjete do informacije.
naravno. odugovlacanje i prebacivanje nadleznosti. stara birokratska metoda.
Naravno kod nas je sve tako, nema mi nista mrze nego kad trebam izvaditi neki papir.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Teoretski zvuci dobro,samo kako ce to biti u praksi :)!!
A za koga inspektori navijaju?