Novčana pomoć za 31 domaćinstvo ugroženo poplavama

F
FENA
11.1.2010. u 12:51
0
0
Novčana pomoć za 31 domaćinstvo ugroženo poplavama
0
Novčana pomoć za 31 domaćinstvo ugroženo poplavama Foto: ZEDA
Vlada Zeničko - dobojskog kantona danas je na svojoj 165. sjednici usvojila Zaključak o usvajanju Informacije o poplavama na području ZDK-a u periodu od 7. do 11. januara 2010. godine.
Materijalne štete su evidentirane u najugroženijim općinama Kakanj, Visoko, Zenica i Maglaj, gdje su poplavljeni sambeni objekti, aktivirana klizišta i odroni.

"Dodjeljuje se jednokratna pomoć u visini od 1.000 KM za ukupno 31 ugroženo domaćinstvo koja su evakuirana iz svojih domova. Sedam je domaćinstava iz Kaknja, 16 iz Zenice, sedam iz Visokog i jedno iz Maglaja. Vlada je donijela zaključak kojim se zadužuju svi kantonalni organi da u saradnji s Kantonlanom upravom civilne zaštite analiziraju posljedice djelovanja poplava i da svojim programima rada u 2010. godini predvide realizaciju mjera koje mogu da ublaže ili eliminiraju štete", navodi se u odluci Vlade ZDK-a.

Kantonalna uprava civilne zaštite u narednom periodu treba ostvariti saradnju s organizacijama Crveni križ i Crveni polumjesec s ciljem osiguranja pomoći ugroženom stanovništvu u namirnicama i odjeći.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: