Kriminalci imaju razloga za strah
0

FOTO / Novčana nagrada hrabrom policajcu Muameru Strojilu

Sarajevo-x.com
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić danas je u sjedištu Ministarstva ručio novčanu nagradu policijskom službeniku Muameru Strojilu zbog naročitog zalaganja, postignutih uspjeha u izvršavanju službenih poslova i zadataka, te u više navrata iskazane hrabrosti i datog doprinosa na zaštiti i očuvanju ljudskih života i materijalnih dobara.

Strojil je 9. maja ove godine u prostorijama Prve policijske uprave uspio spriječiti lice da aktivira ručnu bombu iz koje je bio izvađen osigurač i lišiti ga slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti i napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Također je i 2. augusta identifikovao i lišio slobode naoružano lice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojničke krađe uz prijetnju pištoljem uposlenicama poslovnice Raiffeisen banke u ulici Azize Šaćirbegović, i tom prilikom od pljačkaša oduzeo otuđeni novac.

"Ovom nagradom želimo odati priznanje onim policijskim službenicima koji daju poseban doprinos u izvršavanju svojih poslova i zadataka, na način na koji je to Muamer uradio u vrlo kratkom vremenskom periodu. U isto vrijeme, ova nagrada je poruka građanima da imamo izvrsne policijske službenike na koje se mogu osloniti, poruka ostalim policijskim službenicima da imaju kolege za uzor, a kriminalcima da imaju razloga za strah", rekao je ministar Budimlić.

Uručivanju nagrade prisustvovali su i policijski komesar Vahid Ćosić, sekretar Ministarstva Edin Zahiragić, direktorica Uprave administracije i podrške Sanja Petrović i članovi Kabineta ministra.