Nakon razornog potresa
131

Novalić uputio telegram saučešća hrvatskom premijeru: Naše misli su sa vama

FENA/Klix.ba
Fadil Novalić uputio telegram saučešća hrvatskom premijeru (Foto: I. Š./Klix.ba)
Fadil Novalić uputio telegram saučešća hrvatskom premijeru (Foto: I. Š./Klix.ba)
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je telegram saučešća premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom zemljotresa koji je danas zadesio tu susjednu državu.
"Poštovani gospodine Plenkoviću, sa zabrinutošću i suosjećanjem danas smo pratili informacije koje su dolazile iz Hrvatske. S tugom smo primili vijesti o ljudskim i materijalnim gubicima koje je prouzrokovao razorni zemljotres. Suosjećamo se s porodicama stradalih i želimo brz oporavak povrijeđenima. Naše misli su sa vama", navodi se u telegramu saučešća premijera Novalića, saopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Podsjećamo, Hrvatsku je danas pogodio iznimno snažan zemljotres magnitude 6,2 stepena Rihterove skale. Epicentar je bio u gradu Petrinji gdje je poginulo najmanje sedam osoba, a desetine su povrijeđene.

Zemljotres je uzrokovao veliku materijalnu štetu u ovom i drugim gradaovima u Hrvatskoj. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Bosni i Hercegovini gdje je također zabilježena materijalna šteta u nekoliko gradova.

Osim u Bosni i Hercegovini, zemljotres se osjetio u još nekoliko država Evrope.