Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
LOPOVČINA je ovaj Novalić kao i svi njegovi rođaci u Gradačcu što on ne smanji svoju platu pa da socijalno ugroženima,svi smo mi socijalni slučaj pored ovakvih političara i njihovih mjesečnih primanja.A izgleda da se on malo i nadrogirao kad priča da je prosječan račun 37 KM.
Šojiću, ukoliko želiš kopirati švicu, kopiraj je u potpunosti. Tamo pravo na subvencije imaju oni stanovnici koji nemaju nikakve nekretnine, nemaju automobil, a na banci imaju maksimalno jednogodišnju minimalnu plaću. Moj komšija koristi sve beneficije, sagradio je kucu od 150 kvadrata u osnovici sa prizemljem i tri sprata, ima tri automobila, 50 hektara zemlje na selu.
"_"Imamo oko 800.000 domaćinstava (670.000 Elektroprivreda BiH i 180.000 Elektroprivreda HZHB). Naša ideja je da se kod 700.000 imućnijih porodica poveća cijena struje za recimo dva ili tri procenta da bismo do nekih 100 kilovata subvencionirali ovih 100.000 porodica", istakao je Novalić." Slaba vam je ideja, jer sigurno među potrošačima ima više ugroženih porodica, nego ste vi to prigazali. Ako računate po utrošku el. energije, odnosno prema računu, pa ste došli do zaključka da onaj ko više struje troši, više i ima, prevarili ste se. Ima jako mnogo porodica sa više članova domaćinstva koji su u potrebi trošiti više, a imaju mala primanja. Nije mjerilo većeg standarda račun za el. energioju, nego primanja u domaćinstvu. Ako prosjećan građanin BiH ne može napuniti potrošačku korpu, ne može se smatrati imućnim. Imućni ste samo vi na budžetu. Nikako da se sjetite vaših plaća, da ih smanjite i razliku da usmjerite prema rudarima. Nikako da se sjetite vašeg bespotrebnog voznog parka, telefona i mobitela, reprezentacija, poklona, odvojenog života, prevoza, toplih obroka, komisija itd., da sve smanjite, dovedete u realno stanje, pa da razliku usmjerite prema rudarima. Ovako, vi ćete samo zavuĆi vaše pohlepne šake u džep potrošača i uzeti koliko vam treba. Da li mislite nešto raditi, pokrenuti, „napraviti“ novčanu masu, ili samo znate praviti novac potkradajući građane i zaduživanjem. Elektroprivreda ima toliko novca, posluje sa dobitkom, pa neka oni, kad već nećete vi, preusmjere svoja sredstva prema rudarima. Sramno je kolike plaće imaju uposleni u Elekrodistribucijama, a vi ćete uzimati od onih koji su po vama imućniji ako imaju primanja veća od minimalne penzije penzionera – 326,00 KM. I još nešto, kada pominjete da će penziorima biti umanjeni računi za struju, je li to znači da ćete im na taj način povečati penziju? Sramotno je šta radite ljudima. Još se nije dogodilo da ste nešto smislili, a da vi i vaše plaće i ostala primanja osjete. KAD TE ČOVJEK POGLEDA NOVALIĆU, VIDI SE DA SI SITNA DUŠA!
"U Federaciji je prosječan račun 37 KM" On se zeza? Ima li iko na Klixu kome dolazi ovako malo?
Ovo je SDA podvala, da oni koji imaju pravi prosjek budu "zadovoljni", da se osjećaju krivim, ako se žale i krenu na proteste. Nije nečuvena taktika. Tako se i statistika za visinu, veličinu spolnih organa, težinu, predstavi povoljnijom, kako bi manje naroda bilo nezadovoljno.
kod mene prosjek preko 100 KM a ne grijem se na struju. Imaju li ovi ispod 37 KM u kući išta drugo osim sijalica, TV-a i frižidera,....
Samo radnicima Elektroprivrede dati prosječne plaće, i eto uštede i viška! Svagi gubitak u Elektroprivredi poskupi struju, stvarno je tamo teški biti direktor.
Miš mekinjaš
Tacno je izgubio kompas i zdrav razum :S
Joj jesi dosadan i Bogu i narodu, cim te vidim, neam napretka mjesec dana
Nezavisno, ima malo Teleci pogled :)... El- Mehdi, za 11 godina mi cemo bankrotirat
Samo molim Boga, da se ne proizvede jos neki rat da bi se izvukli guzovi, ali ipak hvala Bogu, ubrzo nisam tu :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)