Novalić prekinuo sjednicu Vlade FBiH zbog neslaganja ministara o tačkama dnevnog reda

Klix.ba
19.2.2019. u 10:46
30
36
Novalić prekinuo sjednicu Vlade FBiH zbog neslaganja ministara o tačkama dnevnog reda
30
Novalić prekinuo sjednicu Vlade FBiH zbog neslaganja ministara o tačkama dnevnog reda Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prekinuo je sjednicu federalnog organa izvršne vlasti zbog neslaganja ministara SDA s ministrima iz reda SBB-a i HDZ-a o dnevnom redu.
Na dnevni red današnje sjednice kao treća tačka stavljen je Prijedlog uredbe o dopuni Uredbe o podsticanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije i određivanju naknade za podsticanje, a čiji je predlagač federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

S obzirom na to da se Džindić nije pojavio na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH ministri iz reda SDA tražili su da se s dnevnog reda skine tačka koja određuje podjelu 18 miliona KM, odnosno da se o ovom prijedlogu ministri izjašnjavaju na sjednici na kojoj će biti prisutan i ovlašteni predlagač.

Ministri iz reda SBB-a i HDZ-a nisu pristali na to pa su preglasavanjem funkcionera SDA izglasali dnevni red, nakon čega je premijer Fadil Novalić odlučio prekinuti današnje zasjedanje. Pored ove tačke dnevnog reda SDA, HDZ i SBB sukobili su mišljenja i o još nekoliko predloženih tačaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: