Komentari (237)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mamicu vam nesposobnu, 17% za PIO, 13 % za zdravstvo, 0.5-1.5% za ostale gluposti kako na plaću tako i na regres veći od 50 % prosjeka plate i topli obrok veći od 1% prosjeka plate, 10% neto plate, 17% PDV-a, akcize na gorivo i cigare i još milion drugi stvari i opet vam malo, pa pichka vam materina više, što ne smanjiš svim budžetlijama 5% platu smećaru autistični
Vi da hoćete nešto da uradite pametno, PDV bi bio diferenciran, na neke proizvode i usluge uopšte ne bi bilo PDV-a, a privrednici bi plaćali PDV po naplaćenim, a ne po izdatim računima.
@Orion Sve bi se to moglo
@Orion PDV kontrola se vrši u rasponu 3-5 godina koliko ja znam, svaki propust se naplaćuje sa zateznim kamatama i kaznama za preduzeća i odgovorna lica. Bilo da se radi poravnanje duga gotovinom, kompenzacijom ili cesijom mora postojati popratna dokumentacija sa datumima. Jest malo komplikovano, ali nije teško izraditi programe koji će prikazati sve nepravilnosti.
Ovom liku spomenik napravit za ovakve izjave. U kojem svijetu ti živiš? Jesi li svjestan u kakvu smo situaciju došli zbog tebe i tebi sličnim? Nadam se da vam je kraj sad u oktobru.
Potrebno je povisiti prag (prihoda) do ulaska u PDV da se rasterete mali biznisi, prvu godinu ili dvije ako investira neko npr. 50 hiljada ili vise osloboditi od PDV, za kupovinu opreme koja ide za proizvodnju tipa masine, vozila, skroz osloboditi od PDV i jos stimulisati poreskim kreditom. Ljudi kod nas se vise od 60% dohotka trosi na hranu, cim se rastereti ta mizerna platica momentalno ce da raste potrosnja i kroz PDV brzo se to vraca u budzete. Ukinuti nepotrebne namete itd.
Provalicu kolika je tvoja plata?
samo nemojte za sda glasat
Eto, vidite, nije sve crno, sve je ko jeb*na crna rupa ... ovaj lik fascinira izjavama ... :/
jedi govna velikom kasikom seljacino primitivna
ANDERSSONOVE BAJKE
Cije plate rastu debilu jedan ???
Rastu?! LAZO OBICNI!!!!
ono kad imas mongolida na celu vlade
Fadile mjenjaj dilera.....
Halo ba stoko nije samo sda sta je sa hdz i kladionicama sto punite dzepove covicu i ostalima pricajte malo o tome stoko ha ya
Hajmo ih rušit!
Vama rastu godinama!! Radnicima se samo smanjuje!!