BiH
21

Novaka Đokovića i Jelenu Ristić će vjenčati Amfilohije Radović!

Klix.ba
Amfilohije Radović
Amfilohije Radović
Prvi svjetski teniser Novak Đoković i njegova izabranica Jelena Ristić sklopit će 10. jula brak na Svetom Stefanu dok će crkvena ceremonija bili obavljena dva dana kasnije, 12. jula, na Petrovdan manastiru Praskvica iznad Miločera, u najužem krugu porodice.
Amfilohije Radović
Amfilohije Radović

Kako su objavile beogradske "Novosti", vjenčat će ih sam mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije Radović poznat po ispadima mržnje. Vjenčanje će biti obavljeno u crkvi Svetog Nikole.

Građanskom vjenčanju Đokovića i njegove buduće supruge, kojoj je posvetio pobjedu na Wimbledonu i sa kojom očekuje prinovu, prisustvovat će više od 200 zvanica, među kojima i brojne poznate ličnosti regiona.

Kako piše "Blic" Novak bi trebalo danas oko 17 sati bude u Porto Montenegru gdje je usidrena njegova jahta. Između Kraljeve i Kraljičine plaže postavljen je ogroman šator i večeras bi na tom mjestu trebalo da se održi momačka večer.

Mitropolit Amfilohije (Radović) je u maju prošle godine u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske (RS) ocijenio neprihvatljivim način na koji se tretira Srebrenica, te odnos aktualnog vodstva države Srbije prema mjestu gdje je u julu 1995. godine ubijeno više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i dječaka. Smatra neprihvatljivim to što se od Srebrenice "stvara simbol veći i od Dachaua i Auschwitza"! Iako je Srebrenicu nazvao "nesrećom'", Amfilohije tvrdi da se aktualnim tretiranjem Srebrenice "pripremaju novi pokolji".

"Srebrenica je sada postala nešto veće i od Dachaua i od Auschwitza. Politika Clintonovsko-Blairovska je to isforsirala radi vlastitih interesa. Tako forsirajući tu nesreću, koja je nesreća u Srebrenici, ustvari se priprema za budućnost nove pokolje i nove mržnje", rekao je Amfilohije.

Radović je svojevremeno posjetio i pričestio zločinca Karadžića u Istražnom zatvoru, a godinama su ga dovodili u vezu sa optuženika za genocid.

Amfilohije je u maju prošle godine, podsjetimo, održao molitvu za "upokoj vlade Srbije, parlamenta i poginulih branitelja Kosova”, dok je penzionisani Atanasije trojicu srpskih lidera nazvao “izdajnicima koji vjeruju u garancije NATO-a" i zaprijetio da bi mogli završiti kao Đinđić! Radović se istakao i u govoru mržnje prema Crnoj Gori i tamošnjem jeziku i državnosti, zbog čega je dobio opomenu suda, ali i pripadnicima LGBT populacije. Također, poznat je i po proklinjanju crnogorskog premijera Mila Đukanovića.