{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novac će dobiti i obrazovne ustanove

F
10.5.2011. u 17:44
0
0
Novac će dobiti i obrazovne ustanove
0
Novac će dobiti i obrazovne ustanove
U prostorijama sarajevske Općine Centar u utorak su potpisani protokoli o realizaciji sredstava iz budžeta Općine za 2011.
Grantovi su: 10.000 za Fakultet političkih nauka u Sarajevu, 10.000 za Gimnaziju ''Obala'' i 5.000 KM za Srednju medicinsku školu – Jezero.

Protokole su potpisali općinski načelnik Dževad Bećirević, dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr. Mirko Pejanović, direktorica Gimnazije ''Obala'' Azra Tuzović i direktorica Srednje medicinske škole – Jezero Mevlida Dautbegović.

Prof. dr. Mirko Pejanović je zahvalio na donaciji, naglasivši da će sredstva Općine pomoći da se obnovi amfiteatar Fakulteta političkih nauka. Obnova fakulteta, u koju je do sada utrošeno 800.000 KM, neophodan je uvjet za akreditovanje Fakulteta političkih nauka po Bolonjskoj deklaraciji.

U Gimnaziji ''Obala'' sredstva će biti iskorištena za djelomičnu rekonstrukciju njihove dvije sportske sale, a u Srednjoj medicinskoj školi – Jezero kao pomoć za ograđivanje prostora oko škole, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: