{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novac će dobiti i obrazovne ustanove

F
10.5.2011. u 17:44
0
0
Novac će dobiti i obrazovne ustanove
0
Novac će dobiti i obrazovne ustanove
U prostorijama sarajevske Općine Centar u utorak su potpisani protokoli o realizaciji sredstava iz budžeta Općine za 2011.
Grantovi su: 10.000 za Fakultet političkih nauka u Sarajevu, 10.000 za Gimnaziju ''Obala'' i 5.000 KM za Srednju medicinsku školu – Jezero.

Protokole su potpisali općinski načelnik Dževad Bećirević, dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr. Mirko Pejanović, direktorica Gimnazije ''Obala'' Azra Tuzović i direktorica Srednje medicinske škole – Jezero Mevlida Dautbegović.

Prof. dr. Mirko Pejanović je zahvalio na donaciji, naglasivši da će sredstva Općine pomoći da se obnovi amfiteatar Fakulteta političkih nauka. Obnova fakulteta, u koju je do sada utrošeno 800.000 KM, neophodan je uvjet za akreditovanje Fakulteta političkih nauka po Bolonjskoj deklaraciji.

U Gimnaziji ''Obala'' sredstva će biti iskorištena za djelomičnu rekonstrukciju njihove dvije sportske sale, a u Srednjoj medicinskoj školi – Jezero kao pomoć za ograđivanje prostora oko škole, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: