Novac osiguran
0

FOTO / Počinje izgradnja fiskulturne sale u OŠ "Behaudin Selmanović"

FENA
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo osigurali su više od milion KM za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u sarajevskom naselju Briješće.

Ugovor o sufinansiranju izgradnje objekta fiskulturne dvorane danas su potpisali ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emir Suljagić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija.

U budžetu Vlade Kantona Sarajevo za ovu namjenu izdvojeno je 785.600 KM, dok je općina iz granta za sufinansiranje školskih objekata izdvojila 300.000 KM, a implementator projekta je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Potpisnici sporazuma izrazili su nadu da će sala uskoro biti izgrađena te da će nove generacije učenika napokon moći časove tjelesnog odgoja imati u novoj sali.

Načelnik Hadžić je kazao da će s ciljem stimuliranja kvaliteta nastavnog i vannastavnog procesa u osnovnim školama Općina izdvojiti milion KM u 2011. godini.

Direktor škole Safet Velić kazao je da će jedna od najstarijih škola nakon 66 godina moći omogućiti svojim učenicima normalne časove tjelesnog odgoja jer su oni dosad bili obavljani u hodnicima škole i u školskom dvorištu.

Taib Delalić, pomoćnik načelnika za kulturu, sport i informiranje Općine Novi Grad kazao je da bi ova dvorana mogla služiti i kao sportska dvorana za sve stanovnike ove općine i to terminima kada učenici nisu u školi.

Učenici OŠ "Behaudin Selmanović" bogatim kulturnim programom zahvalili su predstavnicima kantonalnih i općinskih vlasti na početku izgradnje sportske dvorane koju, kako su istakli, čekaju više od šest decenija.