{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova zgrada za dva fakulteta u Zenici

F
5.10.2015. u 13:00
0
15
Nova zgrada za dva fakulteta u Zenici
0
Nova zgrada za dva fakulteta u Zenici
Foto: FENA
Brucoši i studenti Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici u akademsku godinu ulaze u novoj zgradi s novim i funkcionalnim učionicama, kabinetima, prostorima za rad oba fakultetska dekanata i studentskih službi, i drugim pratećim sadržajima za rad fakulteta.
Na prigodnoj svečanosti goste, brucoše i studente su pozdravili dekani fakulteta Enes Bikić i Alaudin Brkić, rektor Univerziteta Dževad Zečić i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević.

"Ovim aktivnostima mi omogućavamo studentima da studiraju u boljem ambijentu i sigurno je da će bolje rezultate i kompetencije postići, jer imaju gdje raditi i boraviti na svom fakultetu", kazao je rektor Zečić.

Vrijednost građevinskih radova prve faze gradnje za objekte A i B iznosi oko 7,3 miliona KM, a nova zgrada, kada se završi i objekt C raspolagati će s 50 kabineta, amfiteatrom s 250 mjesta, studentskim restoranom i nekoliko manjih sala.

Okončanjem ove faze podmirit će se potreba za amfiteatrom i drugim prostorima za izvođenje nastavnog procesa.

Realizacijom ovog projekta unaprijeđeni su uvjeti studiranja te stvorena mogućnost i za otvaranje novih studijskih programa, a već sredinom mjeseca Pravni fakultet će u novim prostorima biti domaćin konferencije evropskih pravnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: