Pozitiva(c) dana
0

Nova vlast će oduzimati nelegalno stečenu imovinu

Sarajevo-x.com
Nakon sastanka dvaju stranaka koje imaju nakanu da budu dio nove vladajuće koalicije, ponovno je, nakon duže šutnje, u prvi i pravi plan stavljen zahtjev za rješenjem jednog od gorućih problema u Bosni i Hercegovini: zakona o nelegalno stečenoj imovini.

Zlatko Lagumdžija i Božo Ljubić nakon sastanka dvaju partija, usaglasili su se da je borba protiv organiziranog kriminala i korupcije jedna od ključnih bitaka koja treba da se povede e da bi Bosna i Herecgovina, više zbog sebe, odnosno nas, građana, nego zbog Bruxellesa, hitro krenula ka euroatlantskim integracijama.

Delegacije dviju stranaka postigle su potpunu saglasnost da je za borbu protiv kriminala i korupcije i donijeti zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, rekao je Lagumdžija, a podržao ga je Ljubić. Na taj način njih dvojica su stekli još više neprijatelja, kako među političarima tako među biznismenima, koji su se nadali kako je predizborna retorika bila samo to, i ništa više.

S obzirom na teškoću pitanja reforme ustava, idealno bi bilo kada bi buduću vlast u Bosni i Hercegovini formirale stranke koje pristanu na temeljnu reviziju najviših političkih partijskih dužnosnika i njihovih imovinskih listova.