BiH
5

Nova trvenja u DF-u u Tuzli: Mahir Mešalić podnio ostavku

Piše: N. N.
Predsjedavajući Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić zvanično je saopćio kako je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.

“Drugarice i drugovi, dragi prijatelji, osjećam se dužnim da vas izvijestim da sam 01. 04. 2015. samoinicijativno i bez pritisaka podnio ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora DF-a Tuzlanskog kantona, koja je usvojena”, napisao je Mešalić na svom Facebook profilu.

O razlozima zbog kojih je podnio ostavku Mešalić dalje piše: “Neki potezi i odluke u stranci su se kosili sa mojim moralnim, političkim i ljudskim opredjeljenjima. Želja mi je bila da se uklone vanjski utjecaji na donošenje odluka pa i na samo kadroviranje unutar Demokratske fronte. Da se ukloni centralizacija ali i moguća tajkunizacija stranke. Zapamtite, nijedan pojedinac ne smije biti nikad jači od sistema. Moja je nada i vizija da Demokratska fronta bude snažna partija ljevice koja okuplja građane i narod ove zemlje sa posebnim akcentom na siromašne i obespravljene, diskriminirane građane, radničku klasu itd. Bilo je dosta lijepih trenutaka ali i dosta ružnih stvari, prijetnji, ucjena itd., meni i mojoj porodici.

Imali smo sužen izbor ili da mijenjamo stvari ili da kolektivno iselimo iz ove zemlje. Nikad se nisam dvoumio i nikad me nije bilo strah. Mi smo se odlučili za ovo prvo; borba za opstanak naše djece i budućih generacija. Kao čovjek, sa svim svojim manama i vrlinama, na poziciji koju sam obnašao,morao sam ponekad donositi odluke koje nisu išle u prilog mnogim sadašnjim ili bivšim članovima. Nekad te odluke nisam donosio ja, ali su se uvijek na kraju, meni fakturisale. Ukoliko sam pravio greške, a sigurno da negdje jesam, tražim od srca da mi oprostite, jer tu sigurno nije bilo lične motivacije.

Mi, građani Bosne i Hercegovine, moramo imati samopoštovanje, vjeru u sebe da kao pojedinci možemo mijenjati stvari. Ja vjerujem u nas.”

Na kraju, Mešalić je saopćio da će u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine bih djelovati kao samostalni poslanik, s tim da ostaje član DF-a.