{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova stranka Željka Komšića zvat će se Demokratska fronta

F
20.3.2013. u 16:40
20.3.2013. u 18:09
10
226
Nova stranka Željka Komšića zvat će se Demokratska fronta
10
Nova stranka Željka Komšića zvat će se Demokratska fronta
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nova stranka koju osniva član Predsjedništva BiH Željko Komšić zvat će se Demokratska fronta, ovo je u izjavi za medije u Sarajevu kazao sam Komšić, te podsjetio da će osnivačka skupština ove stranke biti održana 7. aprila u Sarajevu.
"Meni nije bitno da li će u stranci biti poznatih ili nepoznatih imena, meni je bitno da su to časni i pošteni ljudi", izjavio je Komšić prije susreta sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Saznajemo da će Demokratska fronta biti stranka lijevog centra. Za osnivačku skupštinu je, kako je kazao, tehnički sve spremno.

"Mi smo ispunili sve ono što je zakonski neophodno uraditi. Dakle, po zakonu, mora biti održana osnivačka skupština kojoj treba prisustvovati najmanje 50 osoba, ali bit će ih mnogo više", kazao je Komšić.

Prema Komšićevim riječima, koncept stranke zasniva se na novoj generaciji političara koja treba da zamijeni kako njegovu, tako i starije generacije političara u BiH koji nisu iskoristili priliku u posljednjih 20 godina da povedu BiH ka putu stabilnosti i euroatlantskih integracija.

On smatra da šansu treba dati novoj generaciji ljudi, s novim idejama.

"Kada smo mi, moja generacija, 'uprskali0 svoju političku šansu, konceptualno nema drugog načina već da šansu damo novim ljudima", kazao je Komšić.

Dodao je da BiH ima veliki broj obrazovanih i sposobnih ljudi koji BiH mogu izvesti na pravi put.

Podsjetimo, Željko Komšić je u julu 2012. godine napustio SDP zbog neslaganja u stavovima sa rukovodstvom te stranke. On će na Opće izbore naredne godine izaći sa svojom strankom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: