Facebook grupa sve brojnija
2.1k

Članovi Komšićeve stranke ne mogu biti osobe povezivane sa kriminalom, korupcijom...

Piše: J. Hadžiahmetović
Željko Komšić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prošle sedmice javno je obznanio da će se njegova stranka zvati Demokratska fronta i da će Osnivačka skupština biti 7. aprila.

Nekoliko postojećih stranaka, među kojima i Stranka demokratske akcije, najavile su moguću saradnju sa DF-om.

"O eventualnoj saradnji sa SDA ili drugim strankama, razgovarat ćemo nakon Općih izbora 2014.", kazao je Željko Komšić za Klix.ba.

Na novoformiranoj Facebook grupi Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine, koja iz minute u minutu bilježi sve veći broj članova, dolaze upiti sa raznih strana o tome kako se priključiti Komšićevom političkom projektu.

"U narednim sedmicama će biti objavljeni svi detalji i potrebne informacije o kontaktima, kao i osobama u vašim gradovima sa kojima ćete moći komunicirati u narednom periodu. Ovo je još uvijek beta verzija fan stranice koja će biti u potpunosti aktivna sa svim informacijama tek nakon Osnivačke skupštine koja je zakazana za 07. april 2013. godine", navode na Facebook grupi.

Kako su nam kazali, nakon osnivačke skupštine prikupljat će se potpisi koji će zajedno sa statutom i programom stranke biti predati nadležnom sudu.

"Članovi Demokratske fronte neće moći biti osobe koje su povezivane sa kriminalom, korupcijom, ratnim zločinima i drugim bezakonjem. U stranku će biti primljeni samo pošteni i časni građani BiH. Po ovom pitanju ćemo biti veoma rigorozni", rekao nam je izvor blizak Komšiću.