{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova solarna i LED rasvjeta na spomen-obilježjima na području Općine Centar

6.6.2018. u 14:39
0
13
Nova solarna i LED rasvjeta na spomen-obilježjima na području Općine Centar
0
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme Dinalsa d.o.o. Sarajevo Nusretom Bajramovićem, u toku je sanacija i osvjetljenje spomen-obilježja na području Općine Centar.
Iz budžeta centralne sarajevske općine za ovu namjenu izdvojeno je 14.549 maraka. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

U okviru realizacije spomenutog projekta planirana je sanacija 16 spomen-obilježja na području ove lokalne zajednice.

Mijenjaju se oštećene i polomljene kamene ploče na spomenicima, oštećeni stubovi, polomljene klupe, kao i gazišta na stepeništima. Nakon radova na sanaciji spomen-obilježja vrši se i hortikulturno uređenje, te postavljanje solarne i LED rasvjete.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: