|

Nova plastična horizontalna signalizacija na 58 parkinga u Sarajevu

Nova plastična horizontalna signalizacija na 58 parkinga u Sarajevu
103
F
FENA
16.10.2019. u 15:05
32
komentara
103

dijeljenja
Nova plastična horizontalna signalizacija na 58 parkinga u Sarajevu
Završena je sanacija oštećenja na 58 parkinga u općini Novi Grad u Sarajevu, u kvartovima Dobrinja, Mojmilo, Saraj-polje, Alipašino Polje, Otoka i Čengić Vila, a trenutno se obnavlja horizontalna i vertikalna signalizacija te obnavlja i modernizuje rasvjeta na parkanzima, saopćeno je iz te općine.
Realizacijom ovih projekata, osim što će biti uređeni zapušteni parkinzi koje niko ne održava, bit će uvedeno više reda u samo parkiranje vozila.

U toku je postavljanje plastične horizontalne signalizacije čiji je vijek trajanja pet godina, a radovi se izvode na parkinzima u naselju Dobrinja, gdje je u toku obilježavanje parking mjesta, iscrtavanje smjerova kretanja vozila te postavljanje vertikalne signalizacije, kao i obilježavanje parking mjesta za osobe sa invaliditetom. Za te radove iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je oko 250.000 KM, dok je za sanaciju oštećenja na parkinzima izdvojeno 160.000 KM.Uporedo s ovim radovima, postavlja se nova led rasvjeta. U ovoj godini će biti postavljena na 26 velikih parkinga, dok je za narednu godinu planirana zamjena rasvjete i na preostalim parkinzima.

Ove godine je Općina počela i projekat izgradnje novih parkinga u urbanim naseljima kako bi se osiguralo više mjesta za parkiranje u naseljima koja su projektovana i građena u vrijeme kad je u Sarajevu bilo znatno manje automobila.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...