{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova javna rasvjeta u 17 mjesnih zajednica na području Novog Grada

9.2.2018. u 15:48
1
7
Nova javna rasvjeta u 17 mjesnih zajednica na području Novog Grada
1
Nova javna rasvjeta u 17 mjesnih zajednica na području Novog Grada
Za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete u 17 mjesnih zajednica, Općina Novi Grad Sarajevo iz budžeta za 2017. godinu izdvojila je 180.000 konvertibilnih maraka.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo proveo je proceduru javne nabavke, a za izvođača radova odabrana je firma "Step", tako da bi radovi trebali početi vrlo brzo.

Nova javna rasvjeta bit će izgrađena na 32 lokacije u mjesnim zajednicama Staro Hrasno, Švrakino Selo II i III, Dobrinja A i D, Aneks, Saraj-Polje, Olimpijsko Selo, Dolac, Buča Potok, Alipašin Most I i II, Briješće, Naselje heroja Sokolje, Zabrđe, Dobroševići i Reljevo.

Na području Mjesne zajednice Staro Hrasno rasvjeta će biti urađena u ulici Antuna Branka Šimića kod broja 2-a i u ulici Safeta Hadžića do broja 4 (stepenište od kotlovnice do izlaza na tranzit), u Švrakinom Selu II u ulici Nadira Kafedžića od broja 27 prema broju 29 i od broja 58 do 60, zatim u Kodžinoj ulici kod broja 12, dok će u MZ Švrakino Selo III rasvjeta biti urađena u ulicama Kenana Demirovića kod broja 61 i 84 i u ulici Amira Muharemovića kod broja 5.

Nova rasvjeta bit će postavljena i u naselju Saraj-Polje u ulicama Ramiza Salčina kod Doma za slijepu i slabovidnu djecu, te na prilazu prema Osnovnoj školi "Aleksa Šantić".

U MZ Olimpijsko Selo izvršit će se rekonstrukcija rasvjete i izgradnja nove u prolazu zgrade u ulici Olimpijska broj 1 i duž staze do trolejbuskog stajališta.
U Mjesnoj zajednici Dobrinja A rasvjeta će biti izgrađena duž staze pored vodotoka rijeke Dobrinjke od zelenog mosta do A transferzale na broju 70 i 70-c kao i ulici Senada Poturka Senčija kod broja 27, a u MZ Dobrinja D na Bulevaru Branilaca Dobrinje kod fontane.

U MZ Aneks rasvjeta će biti postavljena na tri lokacije u ulici Cazinska kod broja 14, 32 i 48, u MZ Buča Potok u ulici Rafaela Gaona od broja 5 do 13, a u MZ Dolac u ulicama Vladimira Preloga od Doma oslobodilaca i Hameda Hodovića od broja 29 - 35.

Nova javna rasvjeta bit će izgrađena i u Mjesnoj zajednici „Alipašin Most „I i II u ulicama Ragiba Džinde od broja 43 - 53 i 98, Irfana Ljubijankića od broja 14 - 24, te kod stepeništa koje povezuje ulicu Dolačka od broja 62 do ulice Rafaela Gaona.
Novu rasvjetu dobit će i stanovnici naselja Briješće u ulicama Gazi Mehmed-paše Fidahića, Safeta Ahmetspahića od broja 66 - 70 , Briješće brdo čikma kod broja 17, Izeta Karšića broj 114, zatim u Naselju heroja Sokolje, u ulici Asafa Sokolovića od broja 23 - 32 i Numan-paše Ćuprilića iznad Osnovne škole "Sokolje" kao i u ulici Humačka ploča od broja 101 - 105.

U naselju Zabrđe ulična rasvjeta će se izgraditi u ulici Sade Hadžića, u Dobroševićima u ulici Pašića put od broja 53 - 69 i u ulici 14. juni na tri lokacije, od broja 39 - 45, zatim od broja 95 - 130 i iznad broja 67, a u Reljevu u ulici Tjepovački put kod broja 20, a nastavit će se i izgradnja rasvjete u Paljevskoj ulici do kombi okretaljke u Dobroševićima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: