{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova ambasadorica SAD-a u BiH pred Senatom već u četvrtak

N
3.3.2014. u 16:32
12
17
Nova ambasadorica SAD-a u BiH pred Senatom već u četvrtak
12
Nova ambasadorica SAD-a u BiH pred Senatom već u četvrtak
Maureen Elizabeth Cormack
Ambasadorica Maureen Elizabeth Cormack, koju je američki predsjednik Barack Obama imenovao za novu ambasadoricu Sjedinjenih Američkih Država u BiH, 6. marta ove godine govorit će pred Komitetom za vanjske poslove Senata, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).
Cormack će pred Komitetom za vanjske poslove govoriti o njenom budućem angažmanu u Bosni i Hercegovini, a nakon čega će se ovaj Odbor izjasniti o njenom imenovanju. Potvrda Senata je posljednji korak u imenovanju ambasadora, nakon čega bi Cormack, ukoliko dobije potvrdu, trebala preuzeti svoju poziciju u Sarajevu. Cormack je karijerni diplomata, radila je u State Departmentu kao zamjenica je koordinatora Odjela za međunarodne informacione programe pri Državnom tajništvu.

Između ostalog, Cormack je služila i kao direktorica Ureda za pitanja zapadne Evrope od 2009. do 2010. godine, kao i zamjenica direktora Ureda za korejska pitanja od 2006. do 2009. godine.

Radila je u odborima Domovinske sigurnosti od 2005. do 2006. godine. Ona se pridružila State Departmentu 1989. godine. Cormack je diplomu stekla na Univerzitetu u Illinoisu, a magisterij na Univerzitetu u Chicagu.

Prethodni ambasador Patrick Moon otišao je iz BiH 24. augusta, a dužnost otpravnika poslova od tada obavlja Nicholas Hill.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: