Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja koliko znam notare, puni su love, kupuju stanove, kuce, poslovne prostore, nova auta, ne vidim bas da je to neka granica rentabilnosti
Jest mi vas zao kupoprodajne ugovore po 500 naplaćuju punomoć 120 maraka
Baš mi vas je žao, sve mi suze frcaju
Hahahhahahahhhaa ovaj zakon o ukidanju naknada i nagrada se podhitno mora ukinuti!!!! Notarski posao je drzavni posao koji se finansira iz poreza koje placamo!!! Ovi notari su uhljebi teski!!! Puna podrska ko je god ovo uveo u nacrt zakona - a i da se akoBogda usvoji! Haj da i jednom u 10 godina cujes pozitivnu vijest jbt!!!
50KM ovjera originala jednog obicnog dokumenta
Ja ne znam šta više hoće ovi notari. Rade ostavinske, a ovaj isti ministar im je omogućio da naplaćuju usluge prema vrijednosti nasljedstva prvom i drugom redu nasljednika, što prije nije bilo.
pa hoce da se smanje te naknade, procitaj tekst
Nisam siguran u kojem univerzumu ja zivim ali u mom univerzumu notar kuci nosi pare u vreci.
Kako vas nije stid pricati da poslujete na granici rentabilnosti? Pa ja licno znam da je vecini notara godianja dobit (kada isplate sve obaveze u koje ulaze i njihove plate i sl.) cca. 500.000 KM. Imate monopol, ostetili ste advokate jer ne zelite da i advokati mogu posredovati pri sklapanju ugovora.
uzimaju koliko hoce.malo im .a poso nikad ne zavrsavaju.fujjjjjj
Ako vam je malo, bujrum vratite se u advokate