Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek rade i do 150-e ako hoce, jebe se meni.
Ovo ce biti tendencija za sva zanimanja, starog stanovnistva je sve vise i vise a penzioni fondovi su sve tanji, omladina masovno odlazi i nema ko da placa doprinose. Dakle, ako radi do 70_te ostaje mu jos nekoliko godina da zivi, dakle manje penzija nego kad ode sa 65.
Dpk him se ruka ne osushi!
nek grabe pare eto im dok ne krepaju nek grabe lopatom
Nije lako notar biti ni dodiku ugoditi
To je vjerovatno zato sto malo zarađuju
ovi su zasticeni ko mrki medjedi
Toliko nezaposlenih mladih pravnika a netko pogoduje ovim uhljebljenim metuzalemima da mogu iz notarskog ureda pravac na groblje .... Ovako se ne gradi država, ovako se ne zadržavaju mladi školovani ljudi, ovako ne radi nitko normalan, ovako radi samo Milokrad Duduk i kopira ga ahbab mu Bakir zvani Trezor ... ! ! !
Zavisi iz kojeg ugla gledaš. Evo primjera, notar čije usluge koristim je školovana ozbiljna osoba, koja je kroz karijeru radila na ozbiljnim pozicijama vezanim za svoju struku, među kojima je i obuka advokata, sudija i notara. Ta osoba ima 6 zaposlenih u svojoj kancelariji, znači 6 porodica se hrani od tog posla. Zapošljava i mlade ljude koji su završile fakultet, a koje u većini slučajeva moraju da volontiraju pripravnički staž u državnim institucijama za 0 maraka.
@Taras_Shevchenko_II Izuzetak ne čini pravilo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Treba dici do 80 godine, a ako slucajno umre da notar moze biti samo njegov sin ili kcerka (kao u FBiH).
@muminovic gledao sam platne liste notara u pederaciji, i istina je, većina notarskih pomoćnika su njihova djeca
@Živčo Bar imaju djecu, a ko ce placati porez da se tebi izdvoji penzija?