Padinski dijelovi
414

Noćna patrola sa vatrogascima: Kako se vrši dezinfekcija ulica Sarajeva

S.H.P.
Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik ovih dana imaju pune ruke posla. Osim što svakodnevno obavljaju poslove gašenja požara u općini Stari Grad, oni ovih dana vrijedno čiste i dezinfikuju ulice padinskih dijelova ovog dijela grada.

Ovi vrijedni dobrovoljci vatrogaci prvi su u slučaju požara i ostalih nepogoda u Starom Gradu. U jeku pandemije koronavirusa ova vrijedna ekipa večeras je vršila pranje i dezinficiranje ulice u padinskim dijelovima Općine Stari Grad.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Naši reporteri razgovarali su sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogansog društva Vratnik i zabilježili dezinfekciju ulica u padinskim dijelovima.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ovi hrabri dobrovoljci apelovali su na građane da u ovim danima kada se radi na suzbijanju koronavirusa obrate više pažnje te da ne pale svoje bašte kako bi se riješili korova.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Apelujemo na sve građane, budući da je naš posao spašavanje i gašenje požara da malo više obrate pažnju u voim danima pandemije koronavirusa da ne pale svašta i budu oprezni. Počeli smo sa sapiranjem i dezinfekcijom ulica i mi zaista radimo 24 sata. Pored toga svi imamo privatne poslove i maksimalno se trudimo da sve stignemo", rekao je Esed Mekić vozač vatrogasac Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vratnik".

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Dodao je i da je u posljednjih dvadesetak dana u ovoj općini povećan i broj požara jer dolaskom proljeća ljudi obrađuju zemlju i čiste korove.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Vratnik“ u službi je zaštite i spašavanja od požara Općine Stari Grad od 1934. godine. Danas, 85 godina nakon smatraju se jednim od najboljih vatrogasnih društava u Bosni i Hercegovini.