{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Noćna autobuska linija u Sarajevu od 13. januara

S
6.1.2012. u 17:10
0
106
Noćna autobuska linija u Sarajevu od 13. januara
0
Noćna autobuska linija u Sarajevu od 13. januara
Foto: Arhiv
Na poziv direktora GRAS-a Harisa Kadića predstavnici Naše stranke su na sastanku u petak postigli dogovor o uvođenju cjelonoćne autobuske linije, koja bi od 13. januara prevozila građane Sarajeva na dionici Vijećnica-Dobrinja-Aerodromsko naselje-Stup-Ilidža.
Na sastanku je također dogovoreno da opravdanost ove linije bude ispitana u narednom periodu, na osnovu čega će razmotriti njeno eventualno prilagođavanje potrebama stanovnika glavnog grada BiH.

Podsjećamo, krajem 2011. mladi članovi Naše stranke organizirali su potpisivanje peticije za uvođenje noćne linije u Sarajevu, tokom koje je skupljeno više od 1.600 potpisa. Imajući u vidu činjenicu da posljednji tramvaj sa Baščaršije za remizu polazi u ponoć, a posljednji trolejbus sa Trga Austrije u 23:30, a da se autobuski saobraćaj obustavlja mnogo ranije, Forum mladih Naše stranke odlučio je pokrenuti akciju koju je, između ostalog, svojim potpisom podržao i direktor GRAS-a.

Inicijativa mladih okupljenih u Našoj stranci pokazala je njihovu odlučnost da se uključe u rješavanje problema svojih sugrađana. "Ovakav postupak motivirajući je za mlade ljude i šalje im poruku da se stvari mogu mijenjati uz malo truda, rada i volje. Ovo je pokazatelj kako se stvari mogu pokrenuti s mrtve tačke ako se ponude konkretna rješenja”, poručila je Arijana Aganović iz Foruma mladih Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: