BiH
399

Noć vještica i u našoj zemlji: Otkačeni kostimi i maštovita šminka

Piše: E. M.
Halloween u Sarajevu (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Noć vještica kao večer zabave u kostimima večeras je tradicionalno obilježena i u bh. gradovima, a u Zenici je postavljen rekord po broju posjetilaca Family centra Ekran, koji je već šestu godinu zaredom organizator ovog zanimljivog okupljanja mladih.

Kreativni direktor Family centra Ekran Zenica Denis Samardžić u razgovoru za Klix.ba je kazao kako su i ove godine uspjeli upriličiti bogat program.

"Ovo je do sada najveći Halloween ikada na ovim prostorima. Do sada smo imali 834 maskirana posjetioca, a vjerujemo da će ih do završetka naše zabave biti još toliko. Divno je bilo vidjeti sve ovo večeras i kako su ljudi zaboravili na svoje brige uz muziku, filmove, igre i zabavu", kazao je Samardžić.

Najaktuelnije maske večerašnjih posjetitelja Family centra Ekran bile su upravo vještice i popularni Anonymousi, ali i strašnija izdanja klovnova. Sve prisutne, kao i prošle godine, zabavljao je DJ Djeda Mraz koji je zagrijao malu raju prije večerašnjih projekcija i dobrog druženja koje će trajati do 23 sata.

U Sarajevu je za zvaničnu kostimiranu zabavu još jednom bilo "zaduženo" kino Kriterion, ali su se ljubitelji drugačijeg izgleda mogli vidjeti i na ulicama i u drugim ugostiteljskim objektima.

Kriterion tim ove godine pripremio je horror photobooth, makeup corner, te tematska pića, dok su za najbolji provod ove godine zaduženi DJ Hibrid, DJ Bonjasky i DJ Play On.