BiH
21

Njegoš Tomić: Dodik mi je nudio mito od 40.000 KM da odustanem od štrajka

Piše: E. B.
Njegoš Tomić, sin poginulog borca Vojske RS-a sa još par štrajkača već osmi mjesec protestvuje u banjalučkom parku Mladen Stojanović i danas je dao izjavu za novinare kako bi upoznao javnost sa situacijom u kojom se nalaze štrajkači.

On je dao oštre osude okrenute prema Miloradu Dodiku i vlasti u Republici Srpskoj optužujući ih da ne rade svoj posao i da su umiješani u brojne kriminogene afere.

"Ministrstvo za boračka pitanja slali su razne tipove da mi se dodvore i ćušnu mi pare da bih odustao od štrajkovanja, ali ja nisam htio da odustanem i ostavim svoje drugove da trunu ispod šatora", izjavio je Tomić i dodao da su tokom štrakovanja on i ostali protestanti doživljavali razne uvrede i prijetnje, te da su čak imali i fizičke nasrtaje od strane političkih aktivista vladajuće partije.

Tomić je naveo da su mu nudili 10.000 maraka na ruke i još 8.000 maraka za obnovu trošnoga stana u kojem boravi sa porodicom u Višegradu.

"Sve skupa tu se radilo o nekih 40.000 maraka, jer su mi obećali da ću svaki mjesec dobijati po 1.500 KM. Sve to govori da su mitom htjeli da mi zapuše usta i da me odvrate da se izborim za pravdu koja pripada svoj djeci palih boraca VRS", naglasio je Tomić.