BiH
126

Dodik i Zmaj od Šipova posvađali se zbog krava, slučaj će završiti na sudu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Advokat Duško Tomić potvrdio je za Klix.ba da će sutra predati krivičnu prijavu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog svađe sa Ilijom Grahovcem koji je javnosti poznatiji kao Zmaj od Šipova.

Tomić je kazao kako predsjednik RS-a koji ujedno predvodi i najjaču političku stranku u manjem bh. entitetu ne može na tako ružan način komunicirati sa osobom koja nije njegov istomišljenik.

"Čovjek koji je javno rekao da se ne slaže sa njegovim mišljenjem dobio je takvu prijetnju i ismijavanje. Poručio mu je da je to njegov 5 minuta iako mi svi znamo da Dodik ima zadnjih 15 godina", rekao je Tomić.

On je dodao da se Milorad Dodik već 15 godina ponaša nasilno i da jednostavno ne može ušutkivati ljude i pri tome im prijetiti kako on zna udariti rukom od stol.

"Mi znamo šta simbolizuje udarac rukom od stol. To je tiranija, nasilje, prijetnja i govor mržnje. Dodik poručuje generacijama mladih da se nasilje isplati", dodao je Tomić.

Na pitanje zbog čega su se posvađali Dodik i Grahovac, Tomić je odgovorio da se njegov klijent posvađao sa predsjednikom RS-a zbog krava.

"On je izrazio svoje nezadovoljstvo stanjem u RS-u. Iliji su pokrali silnu stoku. On se obraćao bezbroj puta vlastima u RS-u i Dodiku. Ilija je razočaran Dodikovim obećanjima", kazao je Tomić.

Grahovac je Dodiku kazao kako je bolje da krava daje 7 litara mlijeka umjesto 10, ako sedam neće prosuti, a deset hoće. Kako kaže Tomić, htio je time da poruči predsjedniku RS-a da je on svoja obećanja prosuo.

Podsjećamo, na predizbornom skupu SNSD-a u Šipovu predsjednik ove stranke se sa govornice posvađao s lokalnom reality zvijezdom Zmajem od Šipova.

Dodik je sa govornice ušutkao Zmaja od Šipova poručivši mu da ide na "svoju televiziju" i da je ovo njegovih pet minuta. Kada se Zmaj pokušao suprotstaviti, Dodik se nasmijao poručivši mu da ne može nadglasati ozvučenje.