Bogatići
0

Nivo vode normalizovan

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Klizište iznad Hidroelektrane "Bogatići" u Trnovu se usporilo, a nivo vode se normalizuje, potvrdio je Srni upravnik Hidroelektrane Boro Radović.

On je dodao da danas, iako je najaveno, nije došlo do sastanka sa kolegama iz Federacije BiH sa kojima je trebalo biti razgovarano o mjerama za ublažavanje nepovoljnog stanja na ovoj lokaciji.

Radović je ranije rekao da su normalizaciji stanja doprinijele i aktivnosti zaposlenih koji su tokom protekle noći radili na bezbjednosnim mjerama. 

"Tokom protekle noći ovdje se nije, niti se moglo nešto desiti, jer je nivo vode u opadanju. Vode su prošle i, ako ne bude većih padavina, one neće uzrokovati nikakve probleme. Stanje se smiruje i praktično normalizuje", rekao je Radović.

Klizište iznad Hidroelektrane "Bogatići" u opštini Trnovo aktivirano je u maju i prijeti da uništi objekte, branu i akumulaciono jezero. Ova hidroeketrana je u oktobru prestala da proizvodi struju. Klizište se nalazi na međuentitetskoj granici, tako da se mašine i cjevovod nalaze na teritoriji Republike Srpske, a brana i akumulacija jezera u Federaciji BiH.