Unatoč ukidanju carina
40
Ništa od pada cijena na tržištu BiH
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko se nadao boljoj 2013. god. vrijeme je da se otrijezni
ma sta ba ma..micu im sutra svi na proteste pa da vidis kako ce smanjiti, DOSTA VISE SUTRA SVI NA ULICE!!!
Umjesto da pricate kako nista ne valja, bolje bi bilo da samo nesto URADITE, a ne po vascjeli dan da gubite vrijeme klikajuci po Klixu i Facebooku. If you keep doing what you are doing, youll keep getting what are you getting.
Ja ti garantujem da hoces, 10%!
kako su slozni oko donosenja ovih zakona sto imaju koristi. rezultat ovog je taj da imamo robu koja nemoze na evropsko trziste jer oni nedaju, da tu istu robu nemozemo prodati ovdje jer je ukidanjem carina omoguceno da roba iz eu se skoro moze kretati na istom nivou sto se tice cijena, smanjiva se ionako mal interes za investicijama u proizvodnju, jedan od glavnih prihoda na carinu uvoznih dobara se ukuda, ali neka tako nam i treba sjedimo za komjuterom i cekajmo sljedecu pljacku naroda. ima hvala Bogu foruma gdje se mozemo vrijedjati na nacionalnoj osnovi tako da nase bijedne potrebe mozemo zadovoljiti... interesujeme samo do kada ce oco ici mozda do mjere da necemo imati sta da jedemo.
Dok se carine ukidaju, dakle olaksava uvoz robe iz EU za njihove izvoznike, dotle je za izvoz nase robe u EU (koliko god to malo i jadno bilo) potrebno ispuniti stotinu nekakvih standarda, posjedovati razne certifikate, i jos 100 cuda, sto se jednim imenom naziva, necarinske barijere. Nase sh.up.ke politicare to opce ne interesira. Ovaj UIO sto skuplja pare od carina, ne kaze koliko su u medjuvremenu povecali prihod od akciza na naftu, cigare, pice, kafu, sokove i sve ostalo. Samo od kutije cigara im ide minimalno 1.85 KM.
Nista bolje nisu prosli ni susjedi i njima se isto pise... Mazanje ociju supljom pricom, opterecivanje naroda glupim temama kao sto su prava "se,k.s.ualnih manjina" i skretanjem paznje sa stvarnosti, dok oni vrsljaju i rade sta hoce... EU je imperijalisticka ku,r.va ciji ciljevi nisu nista drugaciji od ostalih imperija, samo metode..
Eksploatacija prijatelji.. dok se mi ovdje raspravljamo, prepiremo i brojimo jedni drugima krvna zrnca oni nas eksploatisu sve podjednako I Bosnjake i Hrvate i Srbe bez razlike... Unistavaju nam ekonomiju, pljackaju nas, namecu "standarde" samo sa jednim ciljem, a to je unistavanje proizvodnje i stavljanje domacih firmi u nepovoljan polozaj.Sve to dok oni podrzavaju Domuze na vlasti koji raspiruju medjunacionalnu mrznju (koja ne odgovara niti jednom narodu u bih vec samo njima) Mi njima trebamo kao trziste za njihovo smece, kao izvor sirovina i jeftina radna snaga, a mi se samo raspravljajmo ko je Bosnjak, ko Srbin, a ko Hrvat i daleko cemo dogurati...
Majku lopovsku vise !
kod nas može samo da poskupi a ne da pojeftini
ukidaju carine a vjerujem da 90 %vas ne zna da od danas stupa na snagu i zakon o uvoznim i izvoznim taksama tako npr za uvoz taksa je bila 5 km sada je 20 km i eto njima razlike ova prica za carinu je malo da zamazu oci nama gradjanima pozdrav
Dizi cijene,narod suti,ha ha ha
J.e.b.o. te golf 3 ja to ne bi vozio djaba da mi daju. Ja samo ili novo ili nista
kad drzava ukine carine , drzavi se automatski smanjuje prihod tj budzet koji moze ublaziti cijene , tako da ukidanje carina svakom normalnom ne predstavlja rjesenje hvala
golf 3, dizel, sa svim tim prevodom?iz slovenije? koliko bi to mene sve kostalo. hvala.
ocekivano bogati lanci supermarketa se vise bogate a mi jadnici koji smo imali prihod od carina necemo imati nista. to je znak da drzavom nevladaju odavno narod ili predstavnici naroda vec privatni poduzetnici. nijedan politicki predstavnik nepredstavlja NACIONALI NTERES. vec samo interes za svoj dzep. a nas zanima samo ko je srbin,hrvat ili bosanac. da li cemo imati jednu televiziju (na kojoj i onako nema nista pametno) ili dvije. da li ce dodik ovo reci ko ce zgrabiti koliko secija i da li ce biti iz SDA ili neke druge stranke itd... ali eto mi smo ti idioti koji se nikada necemo osvjestiti ma koliko nam srali po glavi. zato se pricaju vicevi o nama glupim bosancima. sretna nova 2013. i dalje sam optimistican za bolju buduscnost jer gora nece biti.
Znaci ukidaju se carine a ne padaju cijene? To znaci samo da ce europljani lakse nama istresati svoj visak robe i polovne aute koji vise nisu dovoljno dobri za njih a kod nas cijene ostaju iste i prihodi od carina se smanjuju. To je jos jedan pokazatelj da smo mi samo jedna mala, bijedna europska kolonija i da je nasim politicarima vise stalo da se uvuku sto dublje u europsku guzicu nego da urade nesto sto je zapravo dobro za nasu domovinu.