Valentin Inzko
0

"Nisam rekao da ću sankcionisati političare zbog neformiranja vlasti"

FENA
Valentin Inzko (Foto: OHR)
Valentin Inzko (Foto: OHR)
Nikada nisam rekao da ću sankcionisati političare zbog neformiranja vlasti u BiH, demantirao je u četvrtak u Sarajevu visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko navode pojedinih medija da će visoki predstavnik sankcionisati bh. političare, odnosno, zamrznuti im plaće do konstituiranja vlasti.

"Možda sam to sanjao, ali to nikada nisam rekao. Trenutno o tome ne razmišljam, ali uvijek su sve opcije otvorene. Takve odluke sada nema. Mislim da već sada same stranke osjećaju pritisak od naroda i siguran sam da će u narednim nedjeljama doći do formiranja vlasti", kazao je Inzko.

Inzko je podsjetio da 31. marta ističe odluka o privremenom finansiranju te smatra da bi vlast morala biti formirana najkasnije do 15. marta.

"Nadam se da će to biti i prije, već u februaru, i da političari konačno počnu raditi ono za što ih je narod i izabrao", istakao je Inzko.

Možda su, dodao je Inzko, neke stvari sporne "kao što su sporne i u ličnom životu", ali, kazao je, neke nisu sporne poput evropskog puta, ekonomije, infrastrukture, itd.