|

Bildt sa domaćim zvaničnicima i o ustavnim promjenama

Bildt sa domaćim zvaničnicima i o ustavnim promjenama
0
S
SRNA
26.1.2011. u 19:23
5
komentara
0

dijeljenja
Bildt sa domaćim zvaničnicima i o ustavnim promjenama Carl Bildt
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko rekao je da će švedski ministar inostranih poslova Carl Bildt razgovarati sa domaćim zvaničnicima i o pitanju ustavnih promjena, koje se ne tiču samo slučaja "Sejdić i Finci", ali nije želio da precizira više detalja.
Prema njegovim riječima, Bildt će prenijeti poruku iz Bruxellesa da politički lideri treba brzo da formiraju vlast i pokažu rješenost da krenu naprijed, kao što treba da učini i cijeli region.

"Bruxelles je nestrpljiv jer se bez nove vlasti ne može pregovarati o daljim koracima na putu ka EU", rekao je Inzko na konferenciji za novinare na kojoj je saopštio odluku o privremenom finansiranju Federacije BiH.

On je istakao da OHR neće inicirati bilo kakve dogovore u vezi sa formiranjem vlasti, pojasnivši da međunarodna zajednica to očekuje od BiH.

Odgovarajući na pitanje kako reaguje na navode zamjenika ministra finansija BiH Fuada Kasumovića koji je rekao da će od njega tražiti da suspenduje Budžet Republike Srpske i donese odluku o privremenom finansiranju, jer RS ne može imati budžet dok Fiskalni savjet ne donese odluku o budžetskom okviru na državnom nivou, Incko je rekao da je to pitanje odgovornost Fiskalnog savjeta BiH.

"Fiskalni savjet BiH ima veliku odgovornost i trebalo bi da harmonizuje i odobri sve budžete u zemlji. Koliko sam shvatio predsjednik Fiskalnog savjeta BiH Nikola Špirić preuzeće na sebe da riješi to pitanje budžeta", rekao je Inzko.

Kada je riječ o ukidanju ranije izrečenih sankcija domaćim političarima kojima je uskraćeno pravo učešća na izborima, Inzko je rekao da neke slučajeve treba revidirati, ali da će se OHR time baviti nakon formiranja nove vlasti.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...