Živko Budimir
0

"Nisam izdajnik hrvatskog naroda, meni ne treba podrška Zagreba"

FENA
Živko Budimir
Živko Budimir
Član vodstva Hrvatske stranke prava (HSP) general u penziji Živko Budimir i dalje se smatra predsjednikom Federacije BiH i tu će dužnost obnašati ako Ustavni sud BiH drugačlje ne odluči. On je u intervjuu Radiju Federacije BiH izjavio da ga vrijeđaju stajališta lidera dvaju HDZ-a da je izdajnik hrvatskog naroda.

"Teško mi padaju ta spočitavanja, ali ona više govore o karakteru onih koji me vrijeđaju. Oni zaboravljaju moj veliki doprinos u odbrani Hrvata u domovinskom ratu u BiH, u izgradnji HVO-a, Združenog stožera Armije i HVO-a i kasnije Vojske Federacije. I kako onda ja mogu biti protiv svog naroda", kaže Budimir.

Živko Budimir ističe da on ima svoj vlastiti politički stav i da mu u tome ne treba podrška Zagreba.

"Gospoda Dragan Čović i Božo Ljubić ne odlaze više samo po svoje mišljenje u Zagreb, nego da ga tamo oblikuju da dobiju potporu. Kad u Sarajevu ne može proći njihova arogancija i isključivost - idu u Zagreb. Neće niti treba Republika Hrvatska išta ovdje riješiti, nego dogovaranje političkih subjekata u BiH, ali iz kompromis i toleranciju", naglasio je Živko Budimir.

Odgovarajući na pitanje otkud u koaliciji HSP i SDP, kad su to stranke dviju različitih političkih opcija, Budimir je rekao da su oni u Platformi prepoznali temelj zajedničke aktivnosti u izgradnji Federacije i BiH.

"Nemaju pravo dva HDZ-a da određuju tko su legitimni Hrvati i tko može da bude u vlasti. Njima je bilo omogućeno da i oni budu dio federalne vlasti, ali oni su to odbili, smatrajući da sve dužnosti namijenjene Hrvatima treba da obnašaju samo njihovi članovi, kao da nitko drugi nije imao izborni rezultat", naglasio je u intervjuu Radiju Federacije BiH predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.