Imao najveći broj glasova
184

NiP Novo Sarajevo objavio da je njihov vijećnik izbačen iz stranke, on tvrdi suprotno

V. K.
Srdić ispred NiP-a osvojio najveći broj glasova u Novom Sarajevu
Srdić ispred NiP-a osvojio najveći broj glasova u Novom Sarajevu
Kandidat Naroda i pravde na lokalnim izborima za Općinsko vijeće Novog Sarajeva Srđan Srdić danas je preuzeo mandat vijećnika u ovoj Općini. Iz općinske organizacije NiP-a su saopćili da je on isključen zbog izbornih malverzacija što Srdić negira i najavljuje tužbe.

Srdić je član stranke Narod i pravda postao u februaru 2020. godine, a do tada je u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i u Gradskom vijeću Sarajeva djelovao kao samostalni zastupnik.

Na lokalnim izborima koji su održani u novembru 2020. godine, u ime Naroda i pravde u Novom Sarajevu Srđan Srdić je osvojio čak 1.959 glasova iako je bio nisko pozicioniran na listi, na 22. mjestu.

Nakon izbora i preuzimanja mandata, iz općinske organizacije NiP-a su se na Facebook stranici oglasili i kazali kako je Srđan Srdić izbačen iz stranke zbog izbornih malverzacija.

"Povodom medijskih saopćenja vezanih za vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđana Srdića, dužni smo saopćiti kako Srđan Srdić nije napustio Narod i pravdu, već je, zbog učešća u neregularnostima tokom izbornog procesa, prvo suspendiran, a potom i isključen iz Naroda i pravde", stoji u objavi na Facebooku zvanične stranice NiP Novo Sarajevo.

Klix.ba je kontaktirao Srdića koji kaže da o izbacivanju nije obaviješten te da su ovakve izjave produkt pojedinaca kojima se nije dopalo to što je on osvojio zavidan broj glasova.

"Ovdje se radi o pojedincima na nivou općinske organizacije, koji su ljubomorni, sujetni i ne daju nikome ispred. To možemo i dokazati. Optužen sam i isprljan na osnovu priče rekla-kazala. To je krivično djelo i svako ko mi to uradi prijavit ću ga za klevetu", rekao nam je Srdić.

On navodi da je i dalje član NiP-a, te da podržava i Četvorku i svoga načelnika, a da će bez obzira na njihovu odluku ostati njihova podrška jer je "interes građana važniji od ličnog interesa".

"Narod je taj koji je birao, dobio sam povjerenje 1.959 ljudi, rekord svih vremena. Nebošnjak na listi NiP-a broj 22. Ostajem u NiP-u osim ukoliko stranka kaže da me ne želi, onda ja izlazim", rekao je on.

Narod i pravda je na lokalnim izborima u Novom Sarajevu osvojila devet mandata u Općinskom vijeću te je samim tim prva stranka u ovoj općini po broju mandata.