{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nino Pršeš autor novog loga Islamske zajednice u BiH

21.4.2015. u 17:43
946
156
Nino Pršeš autor novog loga Islamske zajednice u BiH
946
Nino Pršeš autor novog loga Islamske zajednice u BiH
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je na vanrednoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, prihvatio Izvještaj i zaključke Komisije za izbor znaka/logotipa Islamske zajednice u BiH, javila je MINA.
Ocijenjeno je da je javni anonimni konkurs za grafičko oblikovanje znaka i logotipa bio uspješan, jer se došlo do rješenja koje u potpunosti zadovoljava kriterije i uvjete konkursa.

Rad po šifrom "ELIF_1" autora Vahidina Nine Pršeša iz Sarajeva najbolje je ocijenjen te ga je Komisija jednoglasno izabrala. Izabrani rad, pored toga što je u potpunosti ispoštovao sve propozicije, istakao se idejom i originalnošću.

“Znak je koncipiran na savremen način, a ponuđeni likovni tretman sadrži tradicionalnu notu te je kao takav primjeren instituciji kojoj je namijenjen” navodi se između ostalog u izvještaju Komisije.

Nakon okončanja pravnih formalnosti i dogovora s autorom koji su u toku, dizajn znaka/loga će biti predstavljen široj javnosti.

Nino Pršeš kaže za Klix.ba kako je i njemu tek prije nekoliko sati javljeno da je njegov rad izabran za novi logo Islamske zajednice u BiH.

“Još uvijek ne mogu govoriti o vizuelnim detaljima jer smo se dogovorili da sad samo objavimo informaciju a da logo bude predstavljen kasnije”, kaže Pršeš.

Ipak, otkriva da osnovu novog loga čini harf “elif” koji je uklopljen u stroge proporcije koje su propisane konkursom.

“Na koji način je uklopljen i kako to sve izgleda, ne mogu sada otkriti. Uskoro ćemo to sve prezentirati javnosti”, kaže Pršeš.

Iako je široj javnosti poznat kao pjevač, kaže kako se već duže vremena bavi i grafičkim dizajnom te da se tim poslom bavio i profesionalno u jednoj marketinškoj agenciji.

Nino kaže kako je izuzetno ponosan što će njegov rad uskoro postati dio vizuelnog identiteta islamske zajednice u BiH. Inače, konkursom je predviđena i novčana nagrada od 3.000 KM za rad koji bude izabran za novi logo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: