{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nino Pršeš autor novog loga Islamske zajednice u BiH

21.4.2015. u 17:43
946
156
Nino Pršeš autor novog loga Islamske zajednice u BiH
946
Nino Pršeš autor novog loga Islamske zajednice u BiH
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je na vanrednoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, prihvatio Izvještaj i zaključke Komisije za izbor znaka/logotipa Islamske zajednice u BiH, javila je MINA.
Ocijenjeno je da je javni anonimni konkurs za grafičko oblikovanje znaka i logotipa bio uspješan, jer se došlo do rješenja koje u potpunosti zadovoljava kriterije i uvjete konkursa.

Rad po šifrom "ELIF_1" autora Vahidina Nine Pršeša iz Sarajeva najbolje je ocijenjen te ga je Komisija jednoglasno izabrala. Izabrani rad, pored toga što je u potpunosti ispoštovao sve propozicije, istakao se idejom i originalnošću.

“Znak je koncipiran na savremen način, a ponuđeni likovni tretman sadrži tradicionalnu notu te je kao takav primjeren instituciji kojoj je namijenjen” navodi se između ostalog u izvještaju Komisije.

Nakon okončanja pravnih formalnosti i dogovora s autorom koji su u toku, dizajn znaka/loga će biti predstavljen široj javnosti.

Nino Pršeš kaže za Klix.ba kako je i njemu tek prije nekoliko sati javljeno da je njegov rad izabran za novi logo Islamske zajednice u BiH.

“Još uvijek ne mogu govoriti o vizuelnim detaljima jer smo se dogovorili da sad samo objavimo informaciju a da logo bude predstavljen kasnije”, kaže Pršeš.

Ipak, otkriva da osnovu novog loga čini harf “elif” koji je uklopljen u stroge proporcije koje su propisane konkursom.

“Na koji način je uklopljen i kako to sve izgleda, ne mogu sada otkriti. Uskoro ćemo to sve prezentirati javnosti”, kaže Pršeš.

Iako je široj javnosti poznat kao pjevač, kaže kako se već duže vremena bavi i grafičkim dizajnom te da se tim poslom bavio i profesionalno u jednoj marketinškoj agenciji.

Nino kaže kako je izuzetno ponosan što će njegov rad uskoro postati dio vizuelnog identiteta islamske zajednice u BiH. Inače, konkursom je predviđena i novčana nagrada od 3.000 KM za rad koji bude izabran za novi logo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: