{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Za promjene neophodna reforma pravosuđa, policije i državne uprave

A
23.2.2014. u 13:48
62
54
Nikšić: Za promjene neophodna reforma pravosuđa, policije i državne uprave
62
Nikšić: Za promjene neophodna reforma pravosuđa, policije i državne uprave
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
"Dijelim mišljenje svih onih koji cijene kako bez stabilnosti državnih institucija nemamo šansu da riješimo bilo koji problem ili zahtjev koji smo čuli od građana u posljednjih 15 dana", rekao je danas premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.
Nikšić, koji je bio uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi “Kako stabilizirati državne institucije?”, istakao je kako lijek može biti u promjeni vlasti, dodavši da nijedna naredna vlast koja dođe ne može riješiti sama probleme bez ozbiljne reforme tri ključna segmenta.

"To su pravosuđe, policija i državna uprava. Bez ozbiljnog prilaska rješavanju problema privatizacije i privrednog kriminala, teško možemo očekivati da ovako nagomilane probleme u društvu riješimo", poručio je Nikšić, dodavši da treba otvoriti problem da državni službenici koji rade svoj posao budu nagrađeni, ali i da oni koji ne rade budu kažnjeni za to.

Iz dešavanja u proteklim danima sve političke stranke trebaju izvući pouku, rekao je Nikšić, o tome da trebaju slušati sve, pa čak i one koji ne žele politički da se angažuju. Nikšić je pozvao na smirivanje tenzija, te izrazio zadovoljstvo što u posljednjim danima protesti protiču bez nasilja.

"U regionu se već bude neki koji bi preskočili uređivanje i rješavanje problema u svojoj zemlji, ali bi vrlo rado to rješavali u BiH", naglasio je Nikšić.

Premijer Nikšić je istakao kako je spreman podnijeti ostavku, u onom trenutku kada u institucijama sistema budu postojali ljudi koji će moći preuzeti odgovornost za njegov posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: