"To je užasno"
14

Nikšić ukazao na nelegalno prisluškivanje, Čampara pozvao na sankcionisanje vinovnika

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara rekao je da vinovnici nezakonitog prisluškivanja treba da snose sankcije ako se pokažu tačnim saznanja u slučaju koji je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH predočio poslanik i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić.

Nikšić, naime, upoznao Predstavnički dom s nedavnim slučajem u kojem je dežurni operativac u Federalnoj upravi policije dobio spisak telefonskih brojeva osoba nad kojima treba provesti određene istražne radnje prisluškivanja.

Dežurni je posumnjao da su na spisak pridodana još tri broja za koja ne postoji nalog za prisluškivanje u skladu s procedurama, kazao je Nikšić i dodao da se sada istraga vodi upravo protiv tog operativca, a ne onih koji su nezakonito dodali brojeve na spisak.

Ministar Čampara je rekao da je pojava o kojoj je govorio Nikšić apsolutno užasna ukoliko su saznanja tačna.

Poslanik Nikšić je u vezi s ovim slučajem problematizirao pitanje nedostatka parlamentarne i civilne kontrole nad radom Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, na šta je ministar podsjetio da je za uspostavu takve kontrole nadležan Parlament.