BiH
1

Nikšić ugostio volontere iz Konjica

FENA
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Povodom Međunarodnog dana volontera premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je delegaciju Neformalne grupe građana "Volonteri i prijatelji Konjica".

Organizacija "Volonteri i prijatelji Konjica" koju predvodi glavni koordinator Adis Muhibić, broji oko 150 članova, a u svom petogodišnjem radu istakla se brojnim volonterskim akcijama u svojoj sredini.

Za svoj su rad nagrađeni s dvije titule najboljih volontera u BiH i priznanjem Grad mladosti, a značajnu su ulogu odigrali i u organizaciji Bijenala savremene umjetnosti u Konjicu koje je Vijeće Evrope proglasilo kulturnim događajem Evrope.

Podržavajući aktivnosti i projekte volontera iz Konjica premijer Nikšić istakao je da oni svojim primjerom pokazuju i ostalim građanima kako se dobrim projektima može učiniti mnogo za svoje sredine i društvo u cjelini.

Podržao je i njihov apel da se što prije donese zakon o volonterizmu u FBiH, kojim bi se volonterski rad priznao kao pripravnički staž, i implementira Zakon o mladim u FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.